1. |
Константінов П.Д. Ветеринарно-санітарний та радіометрично-гігієнічний контроль продуктів забою тварин, отриманих у зонах посиленого радіоекологічного контролю: Автореф. дис... канд. вет. наук: 16.00.06 / П.Д. Константінов ; Харк. зоовет. ін-т. — Х., 2001. — 21 с. — укp.Вивчено наслідки Чорнобильської катастрофи (вплив радіонуклідів на якість м'яса забійних тварин), вдосконалено методи зниження рівня радіонуклідів у м'ясі та випуск екологічно безпечної м'ясної продукції. Проведено ретроспективний радіометричний аналіз продуктів забою тварин, забруднених радіонуклідами. Встановлено, що радіонукліди, концентрація яких знаходиться в межах допустимих рівнів ДР-97 (19 - 25 Бк/кг), впливають на біохімічний склад яловичини: знижується вміст білка, жиру, сухої речовини, глікогену, молочної кислоти; підвищується вміст летких жирних кислот, аміно-аміачного азоту.Розроблено спосіб приготування біологічно активного препарату "Лактоцидин" з культури молочнокислих мікроорганізмів (ацидофільних паличок штаму 48c). Досліджено і впроваджено спосіб виробництва вареної ковбаси з додаванням лактоцидину, який забезпечив підвищення органолептичних показників готового продукту, зменшив кількість МАФАМ, збільшив вихід ковбаси, подовжив термін її реалізації, знизив вміст радіонуклідів. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: П817.1 Шифр НБУВ: РА312773 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|