1. |
Зінов'єв С.Г. Вплив мікробіологічної ферментації кормів на співвідношення вільних амінокислот крові поросят та їх фізіологічний стан: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 03.00.13 / С.Г. Зінов'єв ; УААН. Ін-т свинарства ім. О.В.Квасницького. — Полтава, 2005. — 20 с.: рис. — укp.Установлено, що ферментація препаратом "Байкал" ЕМ 1 У за оптимальних умов монокормів - ячменю, кукурудзи, гороху, сої та їх кормосумішей призводить до накопичення в них вільних амінокислот і покращання їх співвідношення. Відзначено, що у разі використання цих кормів відбувається покращання гематологічних показників. Зауважено, що на початку досліду вміст вільних амінокислот у крові поросят був на однаковому рівні у контрольних і піддослідних тварин. Виявлено, що за умов використання ферментативних кормів протягом місяця вміст вільних амінокислот у дослідній групі дещо знизився, а згодом, за годівлі до двох місяців, рівень вмісту амінокислот почав підвищуватися. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: П65-451.25 + Шифр НБУВ: РА336714
Рубрики:
|