Діденко С.Ю. Особливості селекційного використання генів структури ендосперму кукурудзи для поліпшення якості крохмалю: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.01.05 / С.Ю. Діденко ; Ін-т рослинництва ім. В.Я.Юр'єва УААН. — Х., 2006. — 19 с. — укp.
Розроблено проблему використання ефекту мутантних генів структури ендосперму кукурудзи для створення джерел імпортозамінних крохмалів амілопектинового та амілозного типів. Проаналізовано плейотропний ефект мутацій wx і su2 за продуктивністю й основними ознаками якості зерна, та експресивність впродовж розвитку насіння. Виявлено ефекти комбінаційної здатності та генетичні компоненти дисперсії ліній восковидної та високоамілозної кукурудзи за сукупністю господарсько цінних ознак. Створено серію інбредних ліній з крохмалями амілозного та амілопектинового типів для практичної селекції кукурудзи спеціального призначення.