Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Дудка С. О.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Дудка С. О. 
Ергодизайнерські принципи організації інтер'єрних просторів ресторанних закладів / С. О. Дудка. — Б.м., 2019 — укp.

Об'єктом дослідження є дизайн інтер'єрних просторів ресторанних закладів. Предметом дослідження є ергодизайнерські принципи організації інтер'єрних просторів ресторанних закладів. Метою дослідження є визначення ергодизайнерських принципів організації інтер'єрних просторів ресторанних закладів. В роботі виявлено ергодизайнерські принципи організації інтер'єрних просторів ресторанних закладів; узагальнено основні концептуальні уявлення про інтер'єрний простір сучасного ресторанного закладу у вигляді художніх концепцій; виявлено принципи композиційної організації та оптимізації внутрішнього простору ресторанів; системно досліджено питання доступності ресторанів, на основі якого розроблено ряд принципів та рекомендацій щодо включення інклюзивності в дизайн сучасних ресторанних закладів; визначено та структуровано фактори, що визначають критерії якості та комфортності в дизайні ресторанних просторів; удосконалено методологічний апарат дослідження. На базі існуючих методів запропоновано нову методику оцінки якості та комфортності внутрішнього дизайну ресторанних закладів, а саме використання методу «експертної оцінки». Методика дослідження представлена науковими підходами, принципами, загальнонауковими і спеціальними методами дослідження. Емпіричною базою для проведення наукової роботи став натурний (фотофіксація, обміри, опис, спостереження) та дистанційний аналіз об'єктів (аналіз наукових публікацій). У роботі продемонстровано ефективність запропонованих рекомендацій в умовах реального проектування. Теоретичні висновки дослідження можуть бути використані у навчальному процесі, а саме у лекційних курсах для напрямів «Дизайн», «Архітектура та містобудування», у розробці навчально-методичної літератури, у курсовому та дипломному проектуванні.^UThe object of the study is the interior design of restaurant establishments. The subject of the study is the ergodesign principles organization of restaurants interior spaces. The purpose of the study is to determine the ergodesign principles organization of restaurants interior spaces. In the dissertation reveals ergodesign principles organization of restaurants interior spaces; summarize the basic conceptual ideas about the interior space of a modern restaurant in the form of artistic concepts; principles of compositional organization and optimization of the interior space of restaurants have been revealed; the issue of restaurant accessibility has been systematically investigated, on the basis of which a number of principles and recommendations for incorporating inclusive in the design of modern restaurant establishments have been developed; factors that determine the criterion of quality and comfort in the design of restaurant spaces are identified and structured; the methodological apparatus of the research has been improved. On the basis of existing methods, a new method of assessing the quality and comfort of interior design of restaurant establishments, namely the use of the method of "expert evaluation", has been proposed. The research methodology is represented by scientific approaches, principles, general scientific and special methods of research. Empirical basis for conducting this scientific work became field (photophixation, measurements, description, observation) and remote analysis of objects (analysis of scientific publications). The effectiveness of the proposed recommendations in the conditions of real design has been demonstrated. The theoretical conclusions of research can be used in an educational process, namely in lecture courses for directions «Design», «Architecture and town-planning», in development of educational and methodical literature, in the course and diploma planning.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського