1. |
Гусарук Т.С. Технологічна оптимізація якості вапняного молока для підвищення ефекту очищення дифузійного соку: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / Т.С. Гусарук ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2008. — 22 с. — укp.Досліджено вплив питомої поверхні гідроксиду кальцію вапняного молока на його фізико-хімічні властивості, процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків. Показано вплив вихідної кристалічної структури вапняків на питому поверхню вапна та гідроксиду кальцію водно-вапняної суспензії. Наведено результати теоретичних і експериментальних досліджень причин погіршення реологічних властивостей вапняного молока. Експериментально встановлено температурні умови випалу вапняків за різної вихідної кристалічної структури з метою одержання вапна з раціональним діапазоном питомої поверхні його твердої фази. Доведено ефективність використання активованої фізичними методами, водно-вапняної суспезії для інтенсифікації процесів вапнування та карбонізації соків бурякоцукрового виробництва. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.4-3 + Шифр НБУВ: РА355945
Рубрики:
|