1. |
Алексійчук Т.В. Економічна ефективність виробництва свинини: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / Т.В. Алексійчук ; Нац. наук. центр "Ін-т аграр. економіки". — К., 2004. — 18 с. — укp.Досліджено сучасний стан економічної ефективності виробництва свинини, виявлено тенденції її змін за умов становлення ринкових відносин, визначено причини їх виникнення. Проведено порівняльний аналіз ефективності виробництва свинини в сільськогосподарських підприємствах з традиційною та промисловою технологіями й особистих селянських господарствах, досліджено обсяги реалізації та ціни на м'ясо. Удосконалено економічний механізм підвищення конкурентоспроможності виробництва свинини як системи організаційно-економічних важелів і методів управління, що в сукупності забезпечують високі споживчі властивості та зростання попиту на свинину на ринку м'яса і м'ясопродуктів. Обгрунтовано напрями розвитку свинарства та підвищення його ефективності в сільськогосподарських підприємствах шляхом запровадження цін підтримки та еквівалентних цін на м'ясо свиней, розвитку спеціалізації та концентрації виробництва з використанням прогресивних технологій. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251.0-07 + Шифр НБУВ: РА329878
Рубрики:
Географічні рубрики:
|