Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Азаров О.В.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Азаров О.В. 
Експериментально-клінічне обгрунтування використання ацетонвмісних та етанолвмісних адгезивних систем при реставраціях зубів у різних вікових групах: Автореф. дис... канд. мед. наук: 14.01.22 / О.В. Азаров ; Ін-т стоматології АМН України. — О., 2002. — 16 с. — укp.

Обгрунтовано доцільність використання ацетонвмісних адгезивних систем у процесі реставрації уражених карієсом зубів у пацієнтів віком до 25 років та 26 - 30 років залежно від структурно-функціональної резистетності твердих тканин зуба. Встановлено, що реставрацію зубів у пацієнтів 41 - 50 та більше 50 років доцільно виконувати з використанням етанолвмісних адгезивних систем. Доведено, що для осіб віком 31 - 40 років вид адгезивної системи (етанол- або ацетонвмісна) не впливає на якість адгезії.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р661.210.40-5
Шифр НБУВ: РА320255 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
2.

Азаров О.В. 
Малий бізнес України в розвиткові національної економіки: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.03 / О.В. Азаров ; Донец. держ. ун-т упр. — Донецьк, 2008. — 21 с. — укp.

Розроблено теоретико-методологічні засади вдосконалення досліджень і формування системи оцінювання впливу малого бізнесу на розвиток національної економіки. Досліджено теоретичні засади діяльності малого бізнесу та визначено його вплив на розвиток національної економіки. Проаналізовано світовий досвід розвитку малого бізнесу та його адаптацію до рівня малого бізнесу в Україні з урахуванням особливостей національної економіки. Проаналізовано територіальні відмінні риси діяльності даного бізнесу в Україні. Запропоновано методичні підходи до оцінювання його розвитку та надано пропозиції щодо вдосконалення досліджень і системи оцінки впливу малого бізнесу на розвиток національної економіки. Розроблено матрицю факторних навантажень, що дозволяє визначати ризики для розвитку малого підприємництва в регіоні. Адаптовано кластерний аналіз в обробці анкетних опитувань у разі оцінювання малого бізнесу та наведено рекомендації щодо використання комбінованих методів оцінки малого бізнесу з урахуванням видів діяльності.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)291.9 +
Шифр НБУВ: РА355567

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
3.

Азаров О.В. 
Розробка технологій одержання і холодильного зберігання інулінвмісного концентрату і його використання в харчовій промисловості: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.14 / О.В. Азаров ; Одес. держ. акад. холоду. — О., 2003. — 19 с.: рис. — укp.

Наведено результати експериментальних досліджень з розробки технології одержання та холодильного зберігання інулінвмісного концентрату (ІВК), здобутого із соку бульб топінамбура з використанням раціональних режимів технологічних процесів, та його використання в харчовій промисловості. Встановлено, що бульби топінамбура вимагають спеціальних умов зберігання, тому більш доцільно їх переробляти з одержанням соку. За запропонованим критерієм оцінки методів попередньої обробки бульб встановлено, що найбільш раціональним є бланшування надвисокочастотним нагріванням. Сік зберігають у вигляді ІВК, для одержання якого сік піддають вакуум-випарюванню. Консервування ІВК проводять вакуум-сублімаційним сушінням чи холодильною обробкою. Проведені дослідження щодо холодильного зберігання ІВК і наступна математична обробка даних дали можливість одержати рівняння для розрахунку тривалості збереження ІВК залежно від його вологості та температури середовища. Розроблено технологічні рекомендації з холодильного збереження та використання ІВК. Науково обгрунтовано використання ІВК у ковбасних виробах як замінника цукру та домішки для одержання продуктів діабетичного призначення.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.1 + Л961.91
Шифр НБУВ: РА326723

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського