Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (537)Книжкові видання та компакт-диски (648)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4УКР)325.2$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 90
Представлено документи з 1 до 20
...

      
1.

Петровська Т.М. 
Аналітичний моніторинг ринку продукції вівчарства: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.09 / Т.М. Петровська ; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. — К., 2010. — 20 с. — укp.

Розкрито економічну сутність ринку вівчарської продукції та систему його показників, досліджено методологічні особливості аналізу та прогнозування ринку продукції вівчарства. Визначено стан інформаційно-аналітичного забезпечення ринку продукції вівчарства, розглянуто показники, що характеризують попит і пропозицію на ринку, сформовано новий підхід до інформаційного забезпечення системи моніторингу, аналізу та прогнозування розвитку ринку продукції вівчарства.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)232.525.2-148.6 + У9(4УКР)325.252.10 + У9(4УКР)421.5
Шифр НБУВ: РА371160 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Дадак 
Вдосконалення економічних взаємовідносин та їх організаційних форм між підприємствами молокопродуктивного підкомплексу АПК: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Оксана Орестівна Дадак ; Житомирський національний агроекологічний ун-т. — Житомир, 2009. — 20 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250.0-451.51
Шифр НБУВ: РА365946

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
3.

Шолудько О.В. 
Вдосконалення функціонування ринку продукції скотарства (на матеріалах Львівської області): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / О.В. Шолудько ; Сум. нац. аграр. ун-т. — Суми, 2003. — 20 с.: рис. — укp.

Обгрунтовано теоретичні засади та методику дослідження ринку продукції скотарства. Зроблено економічну оцінку сучасного рівня розвитку галузі. Проведено комплексний аналіз ринку даної продукції за результатами дослідження попиту й пропозиції та оцінено чинники, що їх формують. Досліджено кон'юнктуру та ціноутворення на ринку м'яса та молока. Вивчено організацію виробничо-економічних зв'язків у м'ясо-молочному підкомплексі АПК. Обгрунтовано напрями вдосконалення функціонування ринку продукції скотарства. Досліджено рівень продуктивності тварин, за якого досягається прибутковість виробництва продукції скотарства. Обгрунтовано концептуальні засади реструктуризації м'ясо-молочного підкомплексу АПК. Розроблено рекомендації з удосконалення економічних взаємовідносин партнерів на ринку продукції скотарства та її переробки. Обгрунтовано перспективні параметри розвитку даного ринку.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250-592 + У9(4УКР)306.751-592 +
Шифр НБУВ: РА324407

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
4.

Махсма М.Б. 
Використання трудових ресурсів у тваринництві: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.09.01 / М.Б. Махсма ; Ін-т аграр. економіки УААН. — К., 1999. — 16 с. — укp.

В дисертації досліджені теоретичні і методичні аспекти використання трудових ресурсів у тваринництві на прикладі аграрних підприємств Донецької області. Показана кількісна і якісна оцінка трудових ресурсів галузі, визначений рівень забезпечення аграрних підприємств суспільного сектора ресурсами живої праці, розроблений прогноз забезпеченості аграрних підприємств області працівниками тваринництва. Окреслені основні напрями поліпшення використання трудових ресурсів, зайнятих у тваринництві.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.20-640

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
5.

Погорєлова Т.П. 
Економіка інтенсивного гусівництва в умовах формування ринкових відносин: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / Т.П. Погорєлова ; Дніпропетр. держ. аграр. ун-т. — Д., 2000. — 20 с. — укp.

Досліджено сучасний стан та розкрито основні причини важкого становища у розвитку гусівництва в Україні. Запропоновано шляхи виходу з кризи. Розроблено організаційну систему інтегрованих взаємозв'язків установ управління і виробництва в галузі гусівництва. На підставі науково-виробничого досвіду встановлено рівень економічної ефективності інтенсивного виробництва різноманітної продукції основних порід гусей. За допомогою економіко-математичного моделювання проведено оптимізацію структури порідного складу гусей на прикладі Дніпропетровщини.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.253.53
Шифр НБУВ: РА308970 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
6.

Галич 
Економіко-організаційний механізм становлення ринку м'ясо-молочної продукції в регіоні: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / Олександр Анатолійович Галич ; Дніпропетровський держ. аграрний ун-т. — Д., 2004. — 20 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250.0-451.53-592 + У9(4УКР)325.250.0-451.53-592 + У9(4УКР)325.250.0-451.53-592 + У9(4УКР)325.250.0-451.53-592
Шифр НБУВ: РА332721

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
7.

Гримак О.Я. 
Економіко-організаційні засади функціонування маркетингових структур на підприємствах молочного підкомплексу регіону: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / О.Я. Гримак ; Львів. держ. аграр. ун-т. — Л., 2000. — 18 с. — укp.

Досліджено процес розвитку молочного підкомплексу та формування моделі функціонування маркетингових підрозділів у ньому. Проаналізовано особливості функціонування молочного підкомплексу, розкрито специфіку становлення агромаркетингу, розроблено науково обгрунтовані рекомендації загального розвитку маркетингових підрозділів, визначено їх раціональну організаційну структуру, обгрунтовано механізм формування систем інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності служб маркетингу на підприємствах молочного підкомплексу. Дослідження спрямовано на розв'язання невідкладних завдань аграрної реформи в Україні та вирішення проблем діяльності вітчизняних молокопереробних підприємств.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250-211.1
Шифр НБУВ: РА310187 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
8.

Степаненко В.В. 
Економічна ефективність виробництва м'яса в сільськогосподарських підприємствах та формування його ринку: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / В.В. Степаненко ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2004. — 21 с. — укp.

Розвинуто теоретичні засади економічної ефективності виробництва м'яса та формування ринку, обгрунтовано перспективні напрями розвитку даного виробництва у сільськогосподарских підприємствах на базі його інтенсифікації. Висвітлено напрями розвитку економіки у контексті трансформації форм власності, економічної доцільності концентрації виробництва та орієнтації споживача на окремі види м'яса з урахуванням попиту. Запропоновано створення механізму формування витрат виробництва м'яса на підставі модифікації закону вартості до закону цін у взаємозв'язку з державними підтримками, інвестуванням, інфляцією, рівнем зайнятості, формами власності, формуванням ресурсів, нормативними витратами у реформованих аграрних структурах. Визначено систему показників економічної ефективності виробництва м'яса на основі їх зіставлення з нормативними показниками, застосування якої дає змогу виявити новітні тенденції розвитку м'ясних галузей і ринку м'яса. Проаналізовано сучасний стан виробництва м'яса у господарствах різних форм власності та виявлено чинники, які її зумовили. Здійснено оцінку формування виробничих витрат у взаємозв'язку з використанням ресурсів і нормативних витрат. Удосконалено механізм функціонування ринку м'яса з урахуванням залежності його розвитку від кон'юнктури, діючих форм торгівлі м'ясом та економічних відносин між агентами ринку. Розроблено рекомендації щодо підвищення економічної ефективності виробництва м'яса в сільськогосподарських підприємствах Київщини.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250-07 + У9(4УКР-4КИЇ)325.250-07 +
Шифр НБУВ: РА333590

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
9.

Великий Ю.В. 
Економічна ефективність виробництва молока та шляхи ії підвищення: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / Ю.В. Великий ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2001. — 17 с. — укp.

Розглянуто сучасний стан і причини зниження обсягів виробництва молока, зниження його економічної ефективності у підприємствах різних форм власності та господарювання. Розроблено рекомендації та пропозиції щодо підвищення економічної ефективності господарювання за рахунок практичного вирішення комплексу організаційно-економічних проблем розвитку високоінтенсивного молочного скотарства за ринкових умов господарювання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)325.250.0-451.51-07
Шифр НБУВ: РА316335 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
10.

Маковецький В.Т. 
Економічна ефективність виробництва свинини на комбікормах із різними білковими добавками: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / В.Т. Маковецький ; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. — Х., 2004. — 20 с.: табл. — укp.

Уперше на підставі результатів науково-виробничого експерименту здійснено комплексну (зоотехнічну, економічну, енергетичну) оцінку ефективності виробництва свинини з застосуванням комбікормів з різними білковими домішками на підставі даних щодо фактичної урожайності, собівартості та енергоємності кормів у господарствах Харківщини. Як критерій ефективності використано показники виробництва свинини та маси прибутку в розрахунку на 100 га кормової площі. Розроблено й економічно обгрунтовано раціональну структуру комбікормів для свиней. Розвинуто методику визначення собівартості тваринницької продукції. Запропоновано враховувати у собівартості витрати на доставку свиней з ферми до м'ясокомбінату, забій тварин і продаж м'яса та м'ясопродуктів на ринку. Визначено раціональні розміри господарства з виробництва свинини з використанням кормів власного виробництва для умов лісостепової зони України. Удосконалено галузеву структуру виробництва у спеціалізованих свинарських господарствах. Наведено рекомендації щодо вдосконалення структури посівних площ та основних параметрів свинарських господарств.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251-53-07 +
Шифр НБУВ: РА334298

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
11.

Талавиря М.П. 
Економічна ефективність виробництва свинини та шляхи її підвищення в умовах переходу до ринку (на матеріалах господарств Чернігівської області): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / М.П. Талавиря ; Нац. аграр. ун-т. — К., 1999. — 16 с. — укp.

Досліджено теоретичні та практичні проблеми підвищення економічної ефективності виробництва свинини в умовах трансформації агропромислового комплексу (АПК) у напрямку до ринку. Проаналізовано результат і витрати у свинарстві, визначено основні тенденції їх зміни, виявлено закономірності формування економічної ефективності виробництва та фактори, що впливають на її рівень, а також досліджено кількісну значимість цього впливу. Розроблено та економічно обгрунтовано пропозиції щодо підвищення ефективності виробництва свинини у взаємозв'язку основних ланок м'ясопродуктового підкомплексу АПК і формування ринку м'яса в Чернігівській області.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251 + У9(4УКР-4ЧЕН)325.251
Шифр НБУВ: РА307374 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
12.

Алексійчук Т.В. 
Економічна ефективність виробництва свинини: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / Т.В. Алексійчук ; Нац. наук. центр "Ін-т аграр. економіки". — К., 2004. — 18 с. — укp.

Досліджено сучасний стан економічної ефективності виробництва свинини, виявлено тенденції її змін за умов становлення ринкових відносин, визначено причини їх виникнення. Проведено порівняльний аналіз ефективності виробництва свинини в сільськогосподарських підприємствах з традиційною та промисловою технологіями й особистих селянських господарствах, досліджено обсяги реалізації та ціни на м'ясо. Удосконалено економічний механізм підвищення конкурентоспроможності виробництва свинини як системи організаційно-економічних важелів і методів управління, що в сукупності забезпечують високі споживчі властивості та зростання попиту на свинину на ринку м'яса і м'ясопродуктів. Обгрунтовано напрями розвитку свинарства та підвищення його ефективності в сільськогосподарських підприємствах шляхом запровадження цін підтримки та еквівалентних цін на м'ясо свиней, розвитку спеціалізації та концентрації виробництва з використанням прогресивних технологій.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251.0-07 +
Шифр НБУВ: РА329878

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
13.

Рибак Л.Х. 
Економічна ефективність виробництва та переробки продукції молочного скотарства в умовах переходу до ринкової економіки: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / Л.Х. Рибак ; Дніпропетр. держ. аграр. ун-т. — Д., 2002. — 20 с. — укp.

Визначено економічну суть аграрного переробного сервісу як соціально економічної категорії. Висвітлено методологічні та методичні принципи комплексного дослідження проблеми виробництва, переробки та реалізації молока, а також теоретичні принципи формування економічних взаємовідносин у даній галузі. Розвинуто теоретичні засади, методологічні та методичні принципи формування та розподілу прибутку в системі "виробництво, переробка та реалізація молока". Розроблено принципове нове інформаційне забезпечення для оптимізації використання кормів у молочному скотарстві. Комплексно оцінено сучасний стан виробництва та переробки молока в Лісостеповій зоні України. Запропоновано систему організаційно-економічних заходів щодо підвищення ефективності даного виробництва.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)325.250-82-07
Шифр НБУВ: РА321106

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
14.

Мартинюк М.А. 
Економічна ефективність виробництва яловичини та шляхи її підвищення (на матеріалах господарств радіоактивно забрудненої зони Житомирської області): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / М.А. Мартинюк ; Ін-т аграр. економіки УААН. — К., 1999. — 17 с. — укp.

Наведено основні результати комплексного дослідження та організаційних проблем виробництва яловичини на прикладі колективних сільськогосподарських підприємств зони радіоактивного забруднення Житомирщини. Обгрунтовано напрямки розвитку та ефективного функціонування підприємств на підставі організації повноцінної годівлі тварин, підвищення матеріальної зацікавленості товаровиробників у виробництві екологічно чистої продукції, впровадження інтенсивних технологій та удосконалення селекційно-племінної роботи, спрямованої на створення галузі спеціалізованого м'ясного скотарства, основним напрямком є промислове схрещування. Процес проведено у господарствах, що розводять худобу молочних порід, і мають до 12-15% маточного поголів'я, яке складає селекційну групу. Біологічний "Закон гетерозису" під час промислового схрещування має дати ефект лише у випадку, якщо він буде використаний як система, що доповнює цілеспрямовану селекційну роботу у молочному і в м'ясному скотарстві. Основним завданням селекційної роботи у м'ясному скотарстві є створення високопродуктивних стад з метою отримання високопродуктивних тварин, здатних у конкретних природно-кліматичних і технологічних умовах інтенсивно рости і характеризуються високим забійним виходом, дають високоякісну продукцію, а також пристосовані до місцевих умов та мають високу плодючість.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250 + У9(4УКР-4ЖИТ)325.250
Шифр НБУВ: РА307619 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
15.

Якушева І.Є. 
Економічна ефективність виробництва, переробки та реалізації м'ясо-молочної продукції: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / І.Є. Якушева ; Крим. держ. агротехнол. ун-т. — Сімф., 2004. — 20 с. — укp.

Проведено дослідження економічної ефективності функціонування м'ясо-молочного підкомплексу південного регіону України, до якого входять сільськогосподарські товаровиробники, підприємства м'ясо-молочної переробної промисловості та торгівлі. Визначено чинники, що впливають на ефективність виробництва, переробки та реалізації м'ясо-молочної продукції та ступінь адаптації суб'єктів підкомплексу до ринкових умов. Проаналізовано економічні відносини між суб'єктами підкомплексу та обгрунтовано пропозиції щодо їх удосконалення. Визначено прогнозні параметри розвитку м'ясо-молочного виробництва у межах регіону на короткостроковий період, оцінено рівень продовольчої безпеки південних областей щодо забезпечення населення м'ясо- та молокопродуктами. Встановлено рівень ризику вартісних показників реалізації м'ясо-молочної продукції сільськогосподарськими товаровиробниками та обгрунтовано основні напрями його зниження.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.20-82-07 + У9(4УКР)306.75-82-07
Шифр НБУВ: РА331054

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
16.

Клименко Л.В. 
Економічне обгрунтування виробничого циклу в підприємствах по виробництву свинини: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Л.В. Клименко ; Білоцерк. нац. аграр. ун-т. — Біла Церква, 2008. — 20 с. — укp.

Комплексно досліджено теоретичні, методичні та прикладні аспекти становлення та функціонування свинарства з урахуванням скорочення виробничого циклу. Вивчено сучасний стан функціонування галузі на міжнародному, національному та регіональному рівнях. Проаналізовано вплив факторів виробництва свинини на тривалість виробничого циклу галузі, обгрунтовано пропозиції щодо його скорочення. Окреслено шляхи подальшого розвитку та нарощування обсягів свинарства. Визначено напрями удосконалення інфраструктури ринку свинини.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251 +
Шифр НБУВ: РА357348

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
17.

Мерчанський В.В. 
Економічне обгрунтування напрямів інтенсивного розвитку молочного скотарства в ринкових умовах: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / В.В. Мерчанський ; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. — Х., 2004. — 20 с. — укp.

Розглянуто теоретичні питання інтенсифікації молочного скотарства, розроблено науково обгрунтовані системи його проведення та напрями інтенсивного розвитку галузі за умов ринкової системи господарювання, визначено шляхи виходу з тривалої кризи. Наведено пропозиції щодо подальшого розвитку галузі на основі впровадження інтенсивних технологій утримання худоби, зміцнення кормової бази, впровадження нових форм організації та матеріального стимулювання праці робітників, удосконалення цінового механізму.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250.0-451.51 +
Шифр НБУВ: РА329655

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
18.

Жовтанецька О.О. 
Економічне регулювання розвитку тваринницько-продуктового комплексу: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / О.О. Жовтанецька ; Терноп. акад. нар. госп-ва. — Т., 2001. — 20 с. — укp.

Розкрито закономірності й особливості розвитку тваринницько-продуктового комплексу за умов переходу до ринкової економіки. Розроблено науково обгрунтовані рекомендації структурної перебудови тваринницько-продуктового комплексу, стратегії і тактики його реформування. Сформовано основні положення удосконалення функціонально-компонентної і територіальної структури тваринницько-продуктового комплексу. Обгрунтовано шляхи виходу тваринницько-продуктового комплексу з кризової ситуації та резерви збільшення виробництва продукції тваринництва. Визначено основні напрями подальшого розвитку агропромислової інтеграції, кооперації, комплексоутворення агропромислового виробництва. Запропоновано головні шляхи подальшого розвитку й удосконалення територіальної організації тваринницько-продуктових підкомплексів: м'ясопродуктового, молочно-продуктового, вівчарсько-продуктового, птахопродуктового.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.2
Шифр НБУВ: РА315386 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
19.

Чепуль Ю.В. 
Економічний механізм підвищення ефективності виробництва молока у сільськогосподарських підприємствах: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Ю.В. Чепуль ; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. — Х., 2009. — 20 с. — укp.

Досліджено теоретичні основи та практичні аспекти формування та функціонування економічного механізму підвищення ефективності виробництва молока, а також обгрунтовано пропозиції щодо його вдосконалення. Проаналізовано рівень розвитку молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах Чернігівської області. Установлено відмінності впливу спеціалізації, концентрації та інтенсифікації на ефективність виробництва молока з урахуванням зонального фактора. Визначено особливості функціонування цінового механізму в молочному скотарстві як зовнішньоекономічного середовища економічного механізму в цілому. Обгрунтовано інвестиційний проект реконструкції молочної ферми сільськогосподарського підприємства з акцентуванням уваги на роль методів нарахування амортизації у визначенні показників його ефективності. Доведено необхідність врахування сезонної компоненти в процесі прогнозування основних виробничих показників розвитку молочного скотарства.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250.0-451.51 + У9(4УКР)306.751.353.1 +
Шифр НБУВ: РА366961

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
20.

Березівський З.П. 
Економічний механізм формування виробничих витрат в скотарстві: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / З.П. Березівський ; Держ. агроекол. ун-т. — Житомир, 2003. — 20 с.: табл. — укp.

Розроблено теоретико-методологічні засади та концептуальні аспекти економічного механізму формування виробничих витрат в скотарстві, висвітлено його особливості, а також обгрунтовано пропозиції щодо його ефективного функціонування. Проведено аналіз розвитку галузі, виробничих витрат та ефективності даного виробництва. Обгрунтовано шляхи вдосконалення економічного механізму формування виробничих витрат у скотарстві: розробки загальної моделі; обгрунтування нормативів виробничих витрат і мінімально допустимої ціни; удосконалення класифікації джерел ризику в галузі скотарства; створення методики проведення витратно-цінового аналізу оперативного керування та контролю за виробничими витратами.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250-862 +
Шифр НБУВ: РА327496

Рубрики:

Географічні рубрики:
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського