Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>U=У03(4УКР)503.0$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
|
| | | | |
1. |
Буравченко Р.В. Історичні умови становлення та розвиток цукрової промисловості в Україні (ХІХ - початок ХХ ст.): Автореф. дис... канд. іст. наук: 07.00.01 / Р.В. Буравченко ; Черкас. нац. ун-т ім. Б.Хмельницького. — Черкаси, 2006. — 20 с. — укp.Вивчено напрями, закономірності та тенденції історичного розвитку цукрової галузі України в XIX - на початку XX ст. На підставі аналізу широкого кола опублікованих статистичних і архівних матеріалів, наукових публікацій установлено основні стадії формування та розвитку даної галузі початкового періоду (1802 - 1917 рр.). Хронологічно проаналізовано її розвиток, а також технічних удосконалень у ній у світовому контексті у період з початку XIX - до початку XX ст. Виявлено основні закономірності та тенденції прогресу цього процесу. Визначено основні етапи історії цукрової промисловості в Україні як головного центру цукроваріння всеімперського значення. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4УКР)5-2 + У03(4УКР)503.0 + У9(4УКР)306.751.4-03 + Шифр НБУВ: РА344851
Рубрики:
Географічні рубрики:
|
| | | | |
2. |
Коцюбанська О. О. Становлення та розвиток кондитерської промисловості України (друга половина XIX - 30-ті роки XX ст.): автореф. дис. ... канд. іст. наук : 07.00.01 / О. О. Коцюбанська ; Переяслав-Хмельниц. держ. пед. ун-т ім. Г.Сковороди. — Переяслав-Хмельниц., 2010. — 18 с. — укp.На підставі архівних джерел досліджено становлення та розвиток кондитерської промисловості України у другій половині XIX ст. - 1930-х рр. Розроблено періодизацію початкових етапів розвитку галузі та класифікацію кондитерських підприємств XIX ст., розкрито особливості розвитку галузі у періоди НЕП й індустріалізації. Розглянуто питання технологій і обладнання, підготовки кадрів в кондитерській промисловості. Проведено порівняння розвитку галузі на західних і південно-східних землях України, що різняться рядом історичних обставин. Увагу приділено окремим постатям, чия діяльність в різні роки створювала певні вектори в розвитку кондитерської промисловості, зокрема, Ж. Борману, К. Авдикович-Глинській, В. Єфімову. Проаналізовано специфіку кондитерської галузі та її місце в загально-історичному процесі. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4УКР)5-231 + Т3(4УКР)61-231 + У03(4УКР)503.067.517 Шифр НБУВ: РА378193 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
Географічні рубрики:
|
|
|