Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (31)Книжкові видання та компакт-диски (23)
Пошуковий запит: (<.>U=П545.146$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Жмудь О.В. 
Вдосконалення технологій виробництва силосу, заготівлі і зберігання зерносуміші з кукурудзи та сої для підвищення продуктивності тварин: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / О.В. Жмудь ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2001. — 23 с. — укp.

Вдосконалено технологію заготівлі силосу з кукурудзи у разі підсіву її у вегетуючу сою. Науково обгрунтовано та доведено експериментально, що силос із кукурудзи з соєю, зібраної у фазі початку наливу бобів нижнього ярусу, має високий вміст поживних та біологічно активних речовин, позитивно впливає на молочну продуктивність корів, підвищує вміст жиру та білка в молоці. Розроблено новий спосіб консервування вологої зерносуміші кукурудзи та сої з використанням біологічного консерванту насіння гірчиці білої.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.146.9 + П545.543
Шифр НБУВ: РА313568 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
2.

Кавун О.Ф. 
Експериментальне обгрунтування розробки нових консервантів для заготівлі вологого зерна, силосу і сінажу: Автореф. дис. канд. с.-г. наук: 06.02.02 / О.Ф. Кавун ; Львів. держ. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. — Л., 2003. — 24 с.: табл. — укp.

Експериментально встановлено механізм дії нового нейтрального консерванта на основі вулканічних туфів для заготівлі силосу і сінажу та мінерально-біологічного консерванта, в якому поєднано сапоніт і насіння гірчиці білої, для зберігання вологого зерна кукурудзи за анаеробних умов. Виявлено, що біологічний метод інгібування антитрипсину в зерні сої за рахунок цукрів меляси та насіння гірчиці білої забезпечує одержання високобілкового корму з низьким вмістом уреази в ньому. В основу технологічного процесу консервування покладено свіввідношення 70 % подрібненого зерна сої і 30 % кукурудзи за додавання 10 кг меляси у водному розчині та 1,0 кг подрібненого насіння гірчиці білої на 1 тонну зерносуміші. Запропоновано новий консервант мінерального походження на основі вулканічних туфів використовувати для заготівлі силосу і сінажу, що забезпечить одержання корму високої якості та продуктивної дії за згодовування молочному стаду.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.146 +
Шифр НБУВ: РА327816

Рубрики:

      
3.

Кавун О.Ф. 
Консервуюча дія пропіонової кислоти і нових консервантів при заготівлі вологого зерна і силосу: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / О.Ф. Кавун ; Ін-т кормів УААН, Вінниц. держ. с.-г. ін-т. — Вінниця, 1998. — 17 с. — укp.

Проведено вивчення консервуючої дії пропіонової кислоти при зберіганні вологого зерна кукурудзи, пшениці, ячменю і гороху в буртах без укриття плівкою на критих токах і заготівлі в траншеях подрібненого зерна кукурудзи. Розроблено нові консерванти біологічного і мінерального походження. Встановлено, що природний мінерал сапоніт як консервант має бактерицидні властивості. Адсорбує значну кількість вуглекислого газу в процесі бродіння силосуємих кормів. Зерно гірчиці білої сорту Кароліна, завдяки наявності аліцина - ефективного фітонцида, проявляє консервуючу дію при силосуванні кормів, тому може використовуватися як біологічний консервант рослинного походження.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.146,022

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського