Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (10)Реферативна база даних (101)Книжкові видання та компакт-диски (114)
Пошуковий запит: (<.>U=Л95-1$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
1.

Гончарова Д.М. 
Використання електрофізичних властивостей молока для визначення вмісту жиру та білка при первинній обробці молока на тваринницьких фермах і комплексах: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.20.02 / Д.М. Гончарова ; Тавр. держ. агротехн. акад. — Мелітополь, 1999. — 16 с. — укp.

Дисертація містить результати теоретичних та експериментальних досліджень взаємозв'язку між швидкістю ультразвуку в молоці і його фізико-хімічними властивостями. За результатами досліджень розроблений електроакустичний метод визначення вмісту жиру та білка в молоці. Вперше отримані аналітичні та номографічні залежності, які дозволяють визначати концентрації жиру та білка в молоці. Здійснена технічна реалізація розробленого методу в пристрої та його впровадження у виробництво. Економічна ефективність пристрою обгрунтована теоретично і підтверджена практично.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-101с

Рубрики:

      
2.

Осадчий В.П 
Діелектричні методи та засоби вимірювального контролю складу і якості молочних продуктів: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.11.13 / В.П Осадчий ; Київ. держ. ун-т технологій та дизайну. — К., 2001. — 19 с. — укp.

Розглянуто шляхи підвищення точності вимірювань і достовірність контролю параметрів, що характеризують склад і якість молочних продуктів за рахунок застосування електронних засобів у технологічному процесі їх виробництва. Запропоновано електрофізичні моделі молочних продуктів, які є бінарними дисперсними системами, що створюють емульсії прямого або зворотного виду. Рекомендовано розрахункові формули визначення діелектричної проникності емульсій залежно від вмісту води та молочного жиру. Наведено діелькометричний метод контролю складу та якості молочних продуктів, який дозволяє оцінювати в них кількість води, концентрацію жиру, білка, інших харчових компонентів. Запропоновано напрямки побудови засобів вимірювання складу молокопродуктів у діапазоні високих і надвисоких частот. На основі одержаних кількісних оцінок енергетичного впливу електромагнітної обробки сирних зразків визначено оптимальні параметри (частоту електромагнітних коливань, часові цикли та їх потужність), які забезпечують рівномірність мікрохвильової обробки та покращання їх органолептичних показників.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-1с
Шифр НБУВ: РА315112 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
3.

Ножечкіна Г.М. 
Дослідження складу та якості молока і його раціональне використання у виробництві м'яких та розсольних сирів: автореф. дис... канд. техн. наук.: 05.18.16 / Г.М. Ножечкіна ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2009. — 24 с. — укp.

Досліджено склад, властивості та санітарно-гігієнічні показники молока у східному регіоні Лісостепу з метою оцінювання його якості та вдосконалення технології м'яких і розсольних сирів. На підставі результатів проведених досліджень проаналізовано закономірності сезонних змін складу та властивостей молока, встановлено відхилення показників вмісту жиру та білка від базисних величин протягом весняно-літнього періоду до 0,15 %. У порівняльному аспекті оцінено основні показники складу молока та дані досліджень, проведених у 1974 - 1978 рр. Виведено рівняння регресії між вмістом основних компонентів молока, які рекомендовано використовувати для розрахунків нормалізації у виробництві сирів і молочних консервів. Підібрано та перевірено раціональні технологічні операції для покращання сиропридатності молока, наведено методику розрахунку нормалізації і спосіб нормування витрат сировини, удосконалено технологію та розроблено нормативну документацію на виробництво м'яких сичужних сирів і розсольного сиру "Фета". Технології впроваджено у виробництво, вони дають значний економічний ефект.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-1 + Л958-3 +
Шифр НБУВ: РА362252

Рубрики:

      
4.

Шолудько Я.В. 
Обгрунтування параметрів аналізатора жирності молока відцентрового типу: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.05.11 / Я.В. Шолудько ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2003. — 17 с.: рис. — укp.

Розглянуто питання підвищення ефективності виробництва молока унаслідок удосконалення технології та розробки нових технічних засобів, які забезпечують оптимальне керування виробничими процесами на основі одержання об'єктивної та оперативної технологічної інформації, зокрема, щодо жирності молока. Розроблено новий метод визначення жирності молока шляхом прямого центрифугування у порожнистому диску аналізатора жирності. Теоретично досліджено процес руху молока та розділення його на вершки та відвійки у відцентровому полі диска аналізатора. Обгрунтовано технологічні, конструктивні, енергетичні параметри аналізатора та режими його роботи. Встановлено кореляційну залежність між об'ємом відцентрифугованих та упакованих жирових кульок та фактичною жирністю молока, досліджено вплив фізіологічних і технологічних факторів на процес вимірювання жирності.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-101с72 +
Шифр НБУВ: РА324140

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського