Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>U=Л89$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
|
| | | | |
1. |
Ривак Г.П. Біотехнологія одержання та застосування провіту в годівлі свиней та курчат-бройлерів: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 03.00.20 / Г.П. Ривак ; Білоцерків. держ. аграр. ун-т. — Біла Церква, 2002. — 20 с. — укp.Зазначено, що біотехнологічний продукт мікробіологічного синтезу провіт містить комплекс біологічно активних речовин (вітамінів групи В, зокрема, холіну, амінокислот, макро- та мікроелементів), а також інші поживні речовини, належить до четвертого класу небезпеки як кормова домішка та є нетоксичним для лабораторних тварин та курчат-бройлерів. Встановлено, що введення провіту в комбікорм порісних і підсисних свиноматок позитивно впливає на якісні показники їх молозива та молока, підвищує живу масу їх приплоду під час народження, сприяє їх збереженості до відлучення, стимулює ріст і розвиток поросят-сисунів, забезпечує покращання гематологічних показників крові, а також обмінних процесів і резистентного статусу організму. Доведено, що домішка в комбікорм курчат-бройлерів стимулює їх ріст і розвиток, сприяє покращанню морфологічних і біохімічних показників крові, обмінних процесів організму аптиці, підвищує поживну цінність продукції. Визначено, що оптимальною дозою згодовування для порісних і підсисних свиноматок і курчат-бройлерів є 15 кг провіту на 1 тонну комбікорму. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: П65-45 + Е0*871 + Л89 + П68-4 Шифр НБУВ: РА320874 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|
| | | | |
2. |
Гіашвілі М.Д. Розробка біотехнології отримання кормового білкового продукту з виноградних вичавок: Автореф. дис... д-ра техн. наук: 03.00.20 / М.Д. Гіашвілі ; УААН. Ін-т винограду і вина "Магарач". — Ялта, 2001. — 28 с. — укp.Науково обгрунтовано біотехнологічний процес твердосубстратного культивування (ТСК) вищих базидіальних грибів на виноградній вичавці за встановленими оптимальними параметрами переробки субстрату. Показано, що за умов ТСК базидіальних грибів виноградна вичавка трансформується в грибну біомасу з підвищеною біологічною, поживною та енергетичною цінністю, високим вмістом амінокислот, вітамінів, мінеральних речовин, мікроелементів і білка. У ході промислових випробувань нативної вичавки виявлено її специфічні захисні, кормові та лікувально-профілактичні властивості, що дало підставу рекомендувати її для промислового використання як субстрат цільового кормового продукту. Зазначено, що ефективність процесу біоконверсії забезпечує використання екстрагованих вичавок без гребенів, отриманих з червоних технічних сортів винограду. Для визначення об'єктивної характеристики кормового білкового продукту (КПБ) розроблено й апробовано експерс-метод оцінки його якості. Нешкідливість і високі кормові якості КБП з виноградних вичавок підтверджено зоотехнічною та токсикологічною експертизами. Відзначено, що біотрансформація виноградної вичавки до білкового продукту є перспективним шляхом розв'язання проблеми безвідхідної переробки вторинної сировини виробництва, а також слугує ефективним резервом протеїнового дефіциту у системі кормовиробництва й одночасним екологічним чинником зберігання чистоти навколишнього середовища. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л89-37 Шифр НБУВ: РА317632 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|
| | | | |
3. |
Москаленко О.В. Технологія білкового напівфабрикату з колагенвмісної сировини для м'ясних січених виробів: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / О.В. Москаленко ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2008. — 18 с. — укp.Науково обгрунтовано та розроблено технологію білкового напівфабрикату (БН) з колагенвмісної сировини (КС) для м'ясних січених виробів. Обгрунтовано якісний склад композиції ферментів для обробки КС, співвідношення ферментів у композиції та її кількості, яка вноситься до сировини. Науково обгрунтовано й оптимізовано параметри технологічного процесу виробництва БН, заснованого на ферментативному протеолізі КС композицією ферментів. Визначено фізико-хімічні, органолептичні та мікробіологічні показники та закономірності їх змін під впливом технологічних чинників. Установлено умови й терміни зберігання БН. Вивчено функціонально-технологічні властивості БН, які зумовлюють можливість його використання у виготовленні м'ясних січених виробів. Створено технологію м'ясних січених виробів з використанням БН, визначено їх технологічні властивості, структурно-механічні, органолептичні показники, харчову та біологічну цінність. Розроблено та затверджено нормативну та технологічну документацію. Впроваджено нові технології у підприємства ресторанного господарства. Розраховано економічний ефект від їх впровадження. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л89 + Л89 + Л89 Шифр НБУВ: РА359942
Рубрики:
|
|
|