Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (9)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>U=Л876.09$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Гура О.В. 
Сушка пивної дробини в аеровіброкиплячому шарі: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / О.В. Гура ; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського. — Донецьк, 2009. — 19 с. — укp.

Розв'язано задачі щодо процесу сушки пивної дробини в аеровіброкиплячому шарі. З використанням методів комп'ютерного моделювання у системі ANSYS одержано геометричні розміри решета, що забезпечують раціональні параметри процесу сушки, розроблено модель процесу зневоднення окремого зерна пивної дробини у псевдорозрідженому стані, що враховує реальну форму зерна та неоднорідність його капілярно-пористої структури, зумовлену наявністю скориночки. Експериментально досліджено кінетику сушки дробини у зваженому шарі й одержано криві зміни вологовмісту та температури пивної дробини у процесі сушки за умов варіювання температури сушильного агента, зміни вологовмісту та температури пивної дробини у процесі сушки у разі варіювання навантаження (висоти шару), зміни її вологовмісту та температури у процесі сушки за умов варіювання швидкості сушильного агента, зміни вологовмісту та температури пивної дробини у процесі сушки за варіювання параметрів вібрації решета, швидкості сушки даної дробини. Одержано узагальнену криву пивної дробини за різних режимів процесу. Запропоновано відносний коефіцієнт енергоспоживання, коефіцієнт пропорційності за продуктивністю та висотою шару, показник умовної витрати електроенергії, які дозволяють обгрунтовано обирати раціональні режими процесу сушіння пивної дробини. У порівняльному аспекті проаналізовано хімічний і амінокислотний склад пивної дробини до та після її сушки та показано, що якісні показники одержуваного продукту не погіршуються, зокрема, хімічний склад, а вміст у дробині основних мікроелементів і амінокислотний склад дробини не змінюється. Внаслідок впровадження результатів досліження на підприємствах харчової промисловості та машинобудування одержано загальний економічний ефект 886 тс. грн за рік.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.09 +
Шифр НБУВ: РА363357

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського