Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (5)Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>U=Л875.11/19$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Войцехівський В.І. 
Біохімічні основи вдосконалення технології виробництва столових плодово-ягідних вин: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 05.18.03 / В.І. Войцехівський ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2003. — 20 с. — укp.

Вперше за умов північного Лісостепу України науково обгрунтовано придатність районованих і перспективних сортів яблуні та суниці для виробництва столових плодово-ягідних вин. Розглянуто вплив погодних умов вирощування та біохімічний склад плодів яблуні та суниці даних сортів. Виділено найбільш стабільні сорти за біохімічним складом. Встановлено доцільність застосування попередньої обробки м'язги суниці для одержання високоякісних купажних компонентів; відібрано найбільш придатні сорти даних культур для виробництва столових яблучних виноматеріалів і спиртованих соків. Вперше у плодово-ягідному виробництві досліджено динаміку змін терпенових спиртів у соках і виноматеріалах та їх вплив на органолептичні показники. Вивчено дію ферментних препаратів на біохімічний склад яблучних виноматеріалів. Теоретично обгрунтовано та практично доведено шляхи підвищення якості та біологічної цінності плодово-ягідних вин.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л875.11/19 +
Шифр НБУВ: РА322765

Рубрики:

      
2.

Байлук С.І. 
Удосконалення технології виробництва сидру: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / С.І. Байлук ; Нац. ін-т винограду і вина "Магарач". — Ялта, 2007. — 22 с. — укp.

Розроблено вітчизняну класифікацію сортів яблук на основі їх хімічного складу як новий методологічний підхід щодо характеристики сортів яблук в Україні та оцінки їх придатності для використання у виробництві сидру. Науково обгрунтовано доцільність підвищення масової концентрації фенольних речовин і зниження масової концентрації титрованих кислот у сидрах, виготовлених із наявної в Україні сировини. Виявлено рослинну таніномістку сировину з підвищеним вмістом фенольних речовин (виноградне гребеневе сусло та деревину дуба подрібнену), придатну для виробництва сидру, та визначено умови її застосування (кількість, температуру, спільне використання). Визначено максимальну кількість концентрованих яблучних соків (50 % загального обсягу сировини) для використання їх як сировини у виробництві сидру. Показано доцільність заміни ними бурякового цукру для забезпечення кондицій напою.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л875.11/19 +
Шифр НБУВ: РА350856

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського