2. |
Байлук С.І. Удосконалення технології виробництва сидру: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / С.І. Байлук ; Нац. ін-т винограду і вина "Магарач". — Ялта, 2007. — 22 с. — укp.Розроблено вітчизняну класифікацію сортів яблук на основі їх хімічного складу як новий методологічний підхід щодо характеристики сортів яблук в Україні та оцінки їх придатності для використання у виробництві сидру. Науково обгрунтовано доцільність підвищення масової концентрації фенольних речовин і зниження масової концентрації титрованих кислот у сидрах, виготовлених із наявної в Україні сировини. Виявлено рослинну таніномістку сировину з підвищеним вмістом фенольних речовин (виноградне гребеневе сусло та деревину дуба подрібнену), придатну для виробництва сидру, та визначено умови її застосування (кількість, температуру, спільне використання). Визначено максимальну кількість концентрованих яблучних соків (50 % загального обсягу сировини) для використання їх як сировини у виробництві сидру. Показано доцільність заміни ними бурякового цукру для забезпечення кондицій напою. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л875.11/19 + Шифр НБУВ: РА350856
Рубрики:
|