1. |
Ткаченко М.Г. Розробка технології виробництва ароматизованих напоїв на основі використання рослинної сировини півдня України: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / М.Г. Ткаченко ; УААН. Ін-т винограду і вина "Магарач". — Ялта, 2001. — 17 с. — укp.З генофонду Нікітського ботанічного саду обрано 15 пряно-ароматичних рослин, які увійшли до складу трьох композицій для розробки технології виробництва ароматизованих напоїв. Розроблено технологію виготовлення екстрактів пряно-ароматичних рослин. Запропоновано процесуальну й апаратурну схеми виготовлення настоїв, а також технологічну інструкцію виготовлення екстрактів. Встановлено вплив екстрактів на хімічний склад ароматизованого виноматеріалу. Визначено, що найбільше впливають на аромат напою 19 з 57 виявлених сполук, зокрема, - ефіри, терпенові спирти та феноли, тобто сполуки з низьким значенням межової концентрації. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.4-3 + Л88-3 Шифр НБУВ: РА317848 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|