Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (65)Книжкові видання та компакт-диски (37)
Пошуковий запит: (<.>U=Л814.4$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Шишко Л.С. 
Моделювання тепломасопереносу в процесі конвективного сушіння харчової сировини: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Л.С. Шишко ; Одес. держ. акад. харч. технологій. — О., 2001. — 18 с. — укp.

Досліджено питання розрахунку нестаціонарних полів температури, вологовмісту та надмірного тиску в харчовій сировині під час сушіння на базі розв'язання системи рівнянь тепломасопереносу. Апробовано метод розв'язання системи рівнянь тепломасопереносу шляхом введення малого параметра та відповідного спрощення заданої системи. Встановлено, що запропонований підхід дає змогу розрахувати залежності основних параметрів процесу сушіння продуктів від часу. Наведено методику розрахунку темпу сушіння продуктів за конкретних умов підведення теплоти до продукту від сушильного агента. Основні результати дослідження знайшли промислове впровадження під час проектування удосконаленої установки для сушіння макаронних виробів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.437-1
Шифр НБУВ: РА315580 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
2.

Потапов В.О. 
Наукові основи аналізу та керування кінетикою сушіння харчової сировини: Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.12 / В.О. Потапов ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2007. — 35 с.: рис. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.4-1 +
Шифр НБУВ: РА350671

Рубрики:

      
3.

Погожих М.І. 
Наукові основи теорії та техніки сушіння харчової сировини у масообмінних модулях: Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.12 / М.І. Погожих ; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. — Х., 2002. — 34 с. — укp.

На підставі положень нерівноважної термодинаміки визначено умови, за яких процеси тепло- та масообміну під час сушіння можуть бути інтенсифікованими. Реалізувати дані умови запропоновано у масообмінному модулі, який є моделлю реальних пристроїв. У разі використання гарячого повітря, як теплоносія, цей пристрій названо функціональною місткістю (ФМ), а спосіб - сушіння змішаним теплопідводом (ЗТП). Доведено, що ФМ з сировиною треба розглядати як об'єкт сушіння, а кінетика та критичні особливості процесу залежать від зовнішніх та внутрішніх чинників здійснення процесу. Встановлено, що гідродинаміка обтікання масообмінного зазору ФМ є визначальним чинником процесу. На основі термодинамічної моделі процесу доведено, що ФМ має два стани, один з яких - хитливий з максимумом вільної енергії, а другий - стійкий з мінімумом вільної енергії. Наведена модель формулює принцип сушіння у ФМ: створення зовнішніх умов для переходу системи зі слабовідкритого до відкритого стану; створення внутрішніх умов для підтримки нерівноваги на відрізку часу, достатньому для повного здійснення процесу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.4-5
Шифр НБУВ: РА318788 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського