1. |
Пересічний М.І. Наукове обгрунтування та розробка технологій продуктів громадського харчування радіозахисної дії: Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.16 / М.І. Пересічний ; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. — К., 1999. — 35 с. — укp.Дисертацію присвячено розв'язанню проблеми створення продуктів харчування радіозахисної дії. Розвивається новий напрямок в технології продуктів громадського харчування, заснований на концепції створення технологічних основ удосконалення кулінарної продукції шляхом використання речовин радіозахисної дії: альгінату натрію, еламіну, кріопорошку календули, зародків пшениці, квіткового пилку, зернопродуктів ЄСО. Встановлено, що цілеспрямоване використання функціонально-технологічних властивостей харчових композицій надає можливість реалізувати принципи удосконалення існуючих та створення прогресивних технологій продуктів харчування. Запропоновано нові науково обгрунтовані технології виробництва страв та кулінарних виробів радіозахисної дії з використанням різних видів сировини. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л995.5
|