Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (14)Книжкові видання та компакт-диски (14)
Пошуковий запит: (<.>U=Л955.4$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Сабадош Г. О. 
Технологія десертів молочних з використанням карагінанів: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / Г. О. Сабадош ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2011. — 18 с. — укp.

Розроблено технологію десертів молочних з гелеподібною структурою з використанням капа-карагінану та піноподібною структурою з використанням йота-карагінану. Визначено умови утворення хелатних комплексів між карагінанами та білками молока за участю іонів кальцію, що забезпечують утворення стійких геле- та піноподібних систем. Встановлено раціональне співвідношення капа-карагінану та камеді ріжкового дерева, що забезпечує відсутність синерезису гелеподібної продукції. Визначено закономірності формування міцних міжфазних адсорбційних шарів на рідких межах розділу фаз, що забезпечують одержання стійких піноподібних молочних систем з використанням йота-карагінану. Шляхом повнофакторного експерименту визначено раціональне співвідношення основних рецептурних компонентів геле- та піноподібної продукції. Розроблено технологію й асортимент, запропоновано шляхи формування асортименту десертів молочних. Визначено їх споживні та технологічні властивості, обгрунтовано умови та терміни зберігання. Розроблено та затверджено нормативну та технологічну документацію, проведено впровадження нових технологій у закладах ресторанного господарства, розраховано економічну ефективність від впровадження.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.4
Шифр НБУВ: РА379305 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
2.

Касьянова Н.О. 
Удосконалення технології кисломолочних десертів на основі сметани: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / Н.О. Касьянова ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2006. — 22 с. — укp.

Обгрунтовано шляхи удосконалення технології виробництва кисломолочних десертів на основі сметани. Встановлено окремий вплив желатину, карагенану, пектину та ксантанової камеді на текстуру сметанних десертів (СД). Проведено мікроструктурний та комплексний термоаналіз різних текстур. Виявлено стабілізувальний ефект обраних стабілізаторів структури за умов термізації сметанної суміші. Показано доцільність використання натурального плодового або ягідного соку як смакового наповнювача під час виготовлення желе та визначено його максимальний вміст, який становить 45 %. На підставі результатів фізико-хімічних і реологічних досліджень обогрунтовано режими теплової обробки та фасування СД залежно від виду стабілізатора структури. Визначено терміни придатності до вживання нових СД. Здійснено класифікацію розроблених десертів за реологічними та органолептичними властивостями. Запропоновано проект нормативної документації на нові види СД, технологію яких перевірено за промислових умов.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.4 +
Шифр НБУВ: РА344513

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського