Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (33)Книжкові видання та компакт-диски (21)
Пошуковий запит: (<.>U=Л924.3$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Серік М.Л. 
Технологія композиції мінерально-білково-жирової та м'ясних січених виробів з її використанням: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / М.Л. Серік ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2008. — 19 с. — укp.

Розроблено та реалізовано нові технології виробництва композиції мінерально-білково-жирової (КМБЖ) і м'ясних січених виробів оздоровчого призначення, збагачених біоорганічними сполуками кальцію та поліненасиченими жирними кислотами (ПНЖК). Науково обгрунтовано рецептуру та технологічні режими виробництва КМБЖ. Встановлено зміни стійкості емульсії КМБЖ після зберігання за різних умов. Встановлено загальний хімічний, амінокислотний і жирнокислотний склад КМБЖ. На підставі проведених експериментальних досліджень науково обгрунтовано доцільність використання КМБЖ для виробництва м'ясних січених виробів. Розроблено рецептуру та технологію їх виробництва з підвищеним вмістом біоорганічних сполук кальцію та ПНЖК. Проведено інтегральне оцінювання якості розробленої продукції. Здійснено апробацію технології виробництва КМБЖ і м'ясних січених виробів з її використанням на підприємствах ресторанного господарства та харчової промисловості України, визначено їх економічну ефективність.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.3 +
Шифр НБУВ: РА356490

Рубрики:

      
2.

Кандалей О.В. 
Технологія м'ясних кулінарних виробів функціонального призначення з використанням фукусів: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / О.В. Кандалей ; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — К., 2007. — 21 с. — укp.

Науково обгрунтовано та розроблено технологію виготовлення м'ясних кулінарних виробів з використанням морських водоростей фукусів, що дозволяє створити нові вироби функціонального призначення. Розроблено загальні принципи одержання м'ясних функціональних виробів. Вивчено фізико-хімічні та технологічні властивості фукусів. Установлено їх вплив на якісні характеристики модельних харчових композицій м'ясного фаршу. Науково обгрунтовано параметри технологічного процесу та запропоновано технологію м'ясних виробів з фукусами підвищеної поживної цінності. Досліджено якість і безпечність розроблених виробів. Проведено комплексну оцінку якості м'ясних кулінарних виробів з фукусами. Здійснено оцінку їх конкурентопридатності. Розроблено та затверджено нормативну документацію.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.3-3 +
Шифр НБУВ: РА349527

Рубрики:

      
3.

Пересічна С.М. 
Товарознавча оцінка кров'яних ковбас та м'ясних кулінарних виробів з використанням чорного харчового альбуміну: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / С.М. Пересічна ; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. — К., 2000. — 18 с. — укp.

Науково обгрунтовано доцільність використання чорного харчового альбуміну в рецептурах кров'яних ковбас та м'ясних котлет з метою підвищення їх харчової, біологічної цінності та антианемічних властивостей. Проаналізовано важливу проблему створення нових виробів із підвищеними харчовою, біологічною цінністю та вмістом заліза, призначених для повсякденного та спеціального харчування згідно з основними принципами нутриціології, завдяки розробленню рецептур, які забезпечують ефективне використання традиційної та нетрадиційної сировини. Вивчено, удосканалено та систематизовано наукові дані про вплив розроблених харчових композицій на організм людини.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.3-3 + Л927.14-3
Шифр НБУВ: РА310670 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського