Пошуковий запит: (<.>U=Л912.42$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4
|
|
| | |
|
1. |
Ялпачик Оптимізація технології заморожування баклажанів: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.03 / Володимир Федорович Ялпачик ; Херсонський держ. технічний ун-т. — Херсон, 2004. — 22 с. — укp. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.420.7 Шифр НБУВ: РА330909
Рубрики:
|
|
| | |
|
2. |
Горєлков Д.В. Розробка ресурсозберігаючого процесу очищення плодів перцю солодкого та його апаратурне оформлення: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Д.В. Горєлков ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2009. — 18 с. — укp.Розроблено ресурсозберігаючий процес очистки плодів перцю солодкого. Досліджено вплив геометричних параметрів ріжучих органів, структурно-механічних властивостей плодів перцю солодкого (характеристичного числа, коефіцієнта форми, модуля пружності, товщини м'якоті) на процеси прорізання м'якоті та видалення насіння з метою забезпечення реалізації розробленого процесу очистки. Одержано рівняння для визначення зусилля осьового різання плодів перцю солодкого конусними ножами під час видалення насінника. Одержано рівняння визначення зусилля відриву насіння у плодах даного овоча під час їх очистки. Виведено рівняння розрахунку потужності для процесу прорізання плодів перцю солодкого. Визначено раціональні конструктивно-експлуатаційні параметри робочих органів розробленої машини МОСП-1 для реалізації процесу очистки його плодів. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42 + Л912.42 Шифр НБУВ: РА365882
Рубрики:
|
|
| | |
|
3. |
Камєнєва Н. В. Формування споживних властивостей заморожених напівфабрикатів із томатних овочів: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / Н. В. Камєнєва ; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — К., 2011. — 18 с. — укp.Доведено доцільність використання природних полісахаридів, а саме: камеді гуарової, камеді ксантанової й альгінату натрію в складі рецептур нових швидкозаморожених овочевих напівфабрикатів з томатних овочів для підвищення їх поживних властивостей під час заморожування та низькотемпературного зберігання. Досліджено вплив введених домішок на зміни споживних властивостей швидкозаморожених овочевих напівфабрикатів з томатних овочів і встановлено гарантійні терміни їх зберігання. Розроблено нормативну документацію й одержано деклараційні патенти України на корисну модель. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42 Шифр НБУВ: РА379112 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|
|
| | |
|
4. |
Медведкова І.І. Якість і збереженість свіжих тепличних томатів із застосуванням обробки плівкоутворювальною композицією: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / І.І. Медведкова ; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського. — Донецьк, 2007. — 20 с. — укp.Здійснено науково-експериментальне обгрунтування збереженості свіжих тепличних томатів з застосуванням обробки плівкотвірною композицією, яка дозволяє знизити втрати їх маси, збільшити вихід товарної продукції та продовжити термін зберігання за різних температурно-вологісних режимів. Оптимізовано склад плівкотвірної композиції. Розроблено й обгрунтовано технологічні процеси обробки та зберігання тепличних томатів. Проведено товарознавче оцінювання якості свіжих тепличних томатів, оброблених плівкотвірною композицією, закладених для зберігання. Доведено, що в оброблених томатах за рахунок обмеження газо- та паропроникності шкірочки формується модифікований внутрішньотканинний газовий склад, знижується інтенсивність дихання. Ці фактори зумовлюють меншу активність перебігу обмінних процесів та втрати поживних речовин. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42-309 + Шифр НБУВ: РА357467
Рубрики:
|