Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (32)Книжкові видання та компакт-диски (37)
Пошуковий запит: (<.>U=Л91-309.1/9$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
1.

Степаненко Д.С. 
Вплив електроіонізованого повітряного середовища на тривалість зберігання плодів черешні: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.03 / Д.С. Степаненко ; Херсон. нац. техн. ун-т. — Херсон, 2005. — 19 с. — укp.

Висвітлено проблеми зберігання свіжих плодів черешні у електроіонізованому повітряному середовищі. Визначено оптимальні режими іонізації повітря електричним струмом коронного розряду. Досліджено вплив електроіонізованого повітря на товарну якість, ураженість мікробіологічними й фізіологічними захворюваннями, інтенсивність окиснювально-відновних процесів, зміну деяких фізико-механічних властивостей плодів черешні у разі зберігання. Розроблено пристрій для одержання іонно-озонної суміші з високим вмістом іонів негативної полярності.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9 +
Шифр НБУВ: РА339697

Рубрики:

      
2.

Загорко Н.П. 
Вплив способів зберігання на якість плодів солодкого перцю: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.03 / Н.П. Загорко ; Херсон. нац. техн. ун-т. — Херсон, 2006. — 24 с. — укp.

Виявлено вплив різних способів заморожування на якість плодів солодкого перцю. Вивчено гістологічні зміни клітинної структури тканин під час заморожування в кріогенному, повітряному та рідкому середовищах. Визначено динаміку фракційного складу води за умов заморожування та тривалого зберігання у повітряному середовищі, а також кріоскопічну температуру та кількість вимороженої води. Встановлено, що вологовіддача з урахуванням органолептичної оцінки є важливим показником придатності сировини до зберігання у замороженому стані. З'ясовано, що процес заморожування помітно впливає на теплофізичні властивості, біохімічний склад солодкого перцю. Показано позитивний вплив додаткової технологічної обробки на зберігання та покращення стійкості якісних показників під час заморожування та наступного зберігання. Розроблено новий спосіб зберігання солодкого перцю, замороженого в маринаді, який відрізняється кращими біохімічними показниками, органолептичною оцінкою, мікробіологічною безпекою, ніж перець, заморожений розсипом. Економічний ефект впровадження у виробництво технології заморожування розсипом складає 759 - 817 грн/т, а заморожування в маринаді - 945 - 2 597 грн/т залежно від терміну зберігання плодів солодкого перцю.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9 +
Шифр НБУВ: РА344279

Рубрики:

      
3.

Янчарек М.М. 
Науково-технічні основи процесів тепломасообміну в теплових камерах при зберіганні фруктів: автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.12 / М.М. Янчарек ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2008. — 40 с. — укp.

Обгрунтовано шляхи вирішення комплексної проблеми енерго- та ресурсозбереження за довготривалого зберігання фруктів у теплових камерах з регульованим газовим середовищем. З урахуванням гармонічного характеру зміни атмосферної температури запропоновано нову концепцію теплового розрахунку сховищ. Проведено аналітичне дослідження характеру зміни температури та густини теплового потоку в огородженнях камери та в її газовому середовищі. Створено комплексну фізичну модель процесів перенесення теплоти крізь огородження камери, на підставі якої розроблено адекватну математичну модель для синусоїдального характеру зміни зовнішньої температури. Для реалізації даної моделі розроблено програмне інформаційно-комп'ютерне забезпечення. Проведено дослідження річної зміни температури повітря у середньо-східних регіонах Польші, з використанням нової методики обробки даних встановлено динаміку зміни температури, необхідну для замикання розробленої фізичної та математичної моделей процесів теплообміну в камерах. Створено автоматизовану лабораторну установку для дослідження теплофізичних характеристик будівельних матеріалів на основі принципу вимірювання пошарових змін температур і вологовмісту та густин теплового потоку на поверхнях зразка. Обробку експериментальних даних зроблено з використанням нової комп'ютерної програми, що дозволяє одержати графічні залежності поточних значень коефіцієнта теплопровідності від температури та вологовмісту. Для перевірки адекватності теоретичних результатів запропоновано методику експериментального дослідження густини теплових потоків крізь огородження діючої теплової камери в Радзині-Подляском (республіка Польща) за допомогою малогабаритного малоінерційного датчика перетворення теплової енергії. Натурними дослідженнями підтверджено необхідність під час теплових розрахунків камер ураховувати динамічний характер зовнішньої температури. Розроблено методику розрахунку промислових комплексів довготривалого зберігання фруктів. Основні результати наукового дослідження впроваджено під час розробки теплової камери місткістю 100 т. в Радзині-Подляском, встановлено їх економічний ефект, який становить 2 000 Є на рік.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9 +
Шифр НБУВ: РА357190

Рубрики:

      
4.

Нгуєн В'єн Зунг 
Розробка процесів холодильної технології плодів манго методами теплофізичного моделювання: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.13 / Нгуєн В'єн Зунг ; Одес. держ. акад. холоду. — О., 2008. — 20 с. — укp.

Проведено експериментально-теоретичне дослідження окремих властивостей плодів манго. Розроблено дві альтернативні технології їх холодильного зберігання - у свіжому вигляді, за умов формування ними модифікованого газового середовища (МГС), та заморожування окремих плодів або м'якоті, розфасованої у контейнери. Розроблено математичну модель процесів респірації та транспірації, що відбуваються під час зберігання плодів, ягід, овочів за умов МГС, яку викладено у вигляді диференційних рівнянь хімічної кінетики з використанням гіпотез про фермент-субстратний комплекс та ізобарно-ізоентальпійний перебіг процесу випаровування води (транспірації) з поверхні продукту в МГС. На підставі результатів експериментального хроматографічного дослідження МГС під час зберігання плодів манго визначено окремі параметри математичної моделі, зроблено її апробацію на прикладі плодів манго та ягід чорниці.Математичну модель процесів охолодження та заморожування плодів і м'якоті манго сформульовано у вигляді нелінійної крайової задачі теплопровідності, алгоритм розв'язку якої побудовано на базі її кінцево-різницевої апроксимації. Зроблено апробацію моделі та багатоваріантні розрахунки режимів охолодження та заморожування плодів манго та їх м'якоті. Наведено техніко-технологічні рекомендації щодо впровадження розроблених технологій у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9 + Л91-309.1/9 + Л91-309.1/9
Шифр НБУВ: РА358844

Рубрики:

      
5.

Аль-Ахрас Гассан Халед Мохаммед 
Теплофізичні аспекти холодильного зберігання плодоовочевої продукції в умовах жаркого клімату: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.04.03 / Аль-Ахрас Гассан Халед Мохаммед ; Одес. держ. акад. холоду. — О., 1999. — 16 с. — укp.

Теоретично досліджуються процеси тепло- та масообміну в насипу продукції внаслідок її активного вентилювання холодним повітрям. Проведено наукове обгрунтування оптимальних режимів зберігання рослинної сировини. Теоретично вивчена теплопередача і теплостійкість огороджуючих конструкцій камери зберігання. Проведено дослідження процесів теплопередачі в основних елементах камерної системи охолодження та розроблено методику динамічної оптимізації холодильної системи.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:
  
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського