Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Реферативна база даних (38)Книжкові видання та компакт-диски (26)
Пошуковий запит: (<.>U=Л876-3$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
1.

Бобер А.В. 
Зміна пивоварних якостей гранульованого хмелю ароматичних і гірких сортів у процесі зберігання: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 05.18.03 / А.В. Бобер ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2004. — 21 с. — укp.

Досліджено дію технології гранулювання та різних способів і режимів зберігання на зміни пивоварних якостей гранульованого хмелю ароматичних і гірких сортів. З'ясовано вплив температури та експозиції нагріву на інтенсивність окиснення гірких речовин у шишковому, розмеленому та гранульованому хмелі без доступу кисню повітря. Експериментально доведено, що у процесі одержання гранул хмелю (тип 90) на сучасній лінії гранулювання втрати специфічних гірких речовин і поліфенолів не перевищують 5 % (відносних), за виключенням ефірної олії, вміст якої певною мірою зменшується за рахунок втрат монотерпенів. Встановлено відмінності у біохімічному складі гранул хмелю (тип 90) ароматичних і гірких сортів, обгрунтовано необхідність врахування даних чинників під час зберігання продукції та виготовлення пива. З метою забезпечення мінімальних втрат пивоварних якостей гранульованого хмелю запропоновано оптимальний спосіб та режим зберігання. Основні результати наукового дослідження впроваджено у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3 +
Шифр НБУВ: РА334164

Рубрики:

      
2.

Запорожець Ю. В. 
Інтенсифікація процесу екстрагування хмелю за допомогою низькочастотних механічних коливань у пивоварному виробництві: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / Ю. В. Запорожець ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2010. — 22 с. — укp.

Досліджено дифузійні властивості хмельової сировини та встановлено вплив на її структуру низькочастотних механічних коливань. Доведено можливість вилучення необхідної гами цільових компонентів з хмельової сировини водою за віброекстрагування з обгрунтуванням режимних параметрів процесу. Розроблено нову конструкцію вібротранспортувального пристрою й обгрунтовано його геометричні розміри. Встановлено новий ефект протитечійного розділення фаз за безперервного віброекстрагування. Визначено структуру гідродинамічного потоку та розроблено математичну модель для встановлення рівня поздовжнього перемішування за безперервного віброекстрагування. Обгрунтовано оптимальний режим віброекстрагування ізогумулона із хмельової сировини, який забезпечує високу продуктивність апарата з низьким поздовжнім перемішуванням. Вдосконалено моделювання зовнішнього масообміну за допомогою модельних зразків з дифузійним типом розчинення, а також теорію оновлення міжфазної поверхні.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Шифр НБУВ: РА376819 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
3.

Бармаков М.С. 
Розробка способів підготування хмелю для пивоваріння із застосуванням сірчистого ангідриду та електрообробки: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / М.С. Бармаков ; Український держ. ун-т харчових технологій. — К., 1998. — 16 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3

Рубрики:

      
4.

Михайлов М.Г. 
Удосконалення технології гранульованого хмелю: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / М.Г. Михайлов ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2005. — 20 с.: рис., табл. — укp.

Відзначено, що використання ізомеризованих гранул у пивоварінні дає змогу економити 30 % хмелю. Виявлено, що гранулювання з антиоксидантами значно підвищує стабільність хімічного складу гранул під час зберігання та забезпечує високу якість смакових і ароматичних властивостей пива, особливо у разі виготовлення його з гірких сортів хмелю.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3 +
Шифр НБУВ: РА335084

      
Категорія:    
5.

Проценко Л.В. 
Удосконалення технології пива з використанням хмелю нових сортів: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / Л.В. Проценко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2002. — 19 с. — укp.

Розглянуто питання удосконалення технології пива шляхом оптимізації використання хмелю різних типів (гіркого та ароматичного) із забезпеченням високої якості цільового продукту. Розроблено методику комплексної технологічної оцінки хмелю різних сортів щодо придатності та оптимального способу перероблення його в пивоварінні. Методика передбачає поєднання органолептичного та біохімічного аналізу хмелю, уточнення його нормування з урахуванням варіабельності показників, приготуванням та оцінкою пива на спеціально створеній міні-пивоварні. Розкрито характеристичні закономірності залежності якості пива від основних показників біохімічного складу хмелю. Запропоновано під час нормування хмелю враховувати вміст основних гірких, ефірних і фенольних сполук в комплексі. Визначено оптимальний біохімічний склад хмелю для пивоваріння, експериментально доведено залежність стійкості пива від вмісту в ньому хмелевих поліфенолів та встановлено їх оптимальну кількість, можливість використання хмелю з відносно низьким вмістом альфа-кислот як основного стандартного показника його якості. Описано способи оптимізації технології сумісного перероблення хмелю різних типів у виробництві пива.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: л876-3
Шифр НБУВ: РА321554

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського