Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>U=Л822.09$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
|
| | | | |
1. |
Жигунов Д.О. Розробка технології виробництва зародкового продукту із зерна пшениці: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.02 / Д.О. Жигунов ; Одес. держ. акад. харч. технологій. — О., 2001. — 17 с. — укp.Встановлено можливості підвищення ефективності харчового використання природних ресурсів зерна на підставі удосконалення технології відбору зародка на борошномельних заводах у процесі сортових помелів пшениці. Досліджено вміст зародка в зерні та потоках зернопродуктів. Розглянуто характер і ступінь впливу технологічних факторів (вологості зерна, режимів здрібнювання) на системах первинного здрібнювання на вихід зародкових пластівців і продуктів. Розроблено технології відбору нових видів харчових продуктів під час сортових помелів (зародкових продуктів великого та дрібного). Встановлено, що отримані продукти мають високу харчову цінність, це обумовлює доцільність їх використання в хлібопекарській промисловості для поліпшення якості виробів. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л822.09 Шифр НБУВ: РА315732 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|
| | | | |
2. |
Хассан Е.А. Рамадан Удосконалення способу виділення рослинних ліпаз та їх застосування в технологіях харчових продуктів: автореф. дис... канд. техн. наук: 03.00.20 / Е.А. Рамадан Хассан ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2009. — 19 с. — укp.Розроблено технологію одержання та концентрації ліпаз з відходів переробки зерна (зародків і висівок) пшениці та їх використання у виробництві фруктово-овочевих майонезів. Наведено параметри екстракції ліпази з зародків і висівок зерна пшениці, концентрації та очистки. Найбільший вплив на осадження білків і ліпази з зародків або висівок зерна пшениці здіснюють пектинові речовини зі ступенем етерифікації 52 %. Розроблено способи одержання високоактивного комплексу пектин-ліпази з зародків і висівок зерна пшениці. Охарактеризовано фізико-хімічні властивості ліпази та комплекс пектин - ліпаза. Питома ліпазна активність становить 0,16 мкМоль/хв.мг для ліпази з зародків і 1,20 мкМоль/хв.мг - для ліпази з висівок. Установлено оптимальні параметри процесу гідролізу тригліцеридів оливкової або соняшникової олій вільною ліпазою та пектин-ліпазою комплексів. Визначено закономірності впливу на ступінь гідролізу тригліцеридів температури, масової частки субстрату та ферменту та часу гідролізу. Розроблено технологію виробництва фруктових і овочевих майонезів на основі продуктів гідролізу тригліцеридів. Розроблено нормативну документацію на фруктові й овочеві майонези. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л822.09 + Л80-3 + Шифр НБУВ: РА364385
Рубрики:
|
|
|