Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (29)Книжкові видання та компакт-диски (21)
Пошуковий запит: (<.>U=Л812.1$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Гуртовий М.В. 
Наукові основи ресурсозберігаючого розподілу овочефруктової суспензії на перфорованій поверхні: Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.12 / М.В. Гуртовий ; Одес. держ. акад. харч. технологій. — О., 2002. — 32 с. — укp.

Розроблено наукові засади ресурсоощадного розподілу овочефруктової суспензії на перфорованій поверхні за умов транзитного руху суспензії й очищення поверхні билами. Проведено системний аналіз явищ, які відбуваються у масштабі отворів перфорації, робочих зон і всієї машини. Встановлено закономірності, які визначають витрати напівфабрикату через отвори перфорованої поверхні, вміст баластових частинок у відходах, взаємодію фруктових кісточок із робочими органами машин. Обгрунтовано конструктивну схему машин і запропоновано методи вибору ресурсоощадного режиму її експлуатації. Результати роботи знайшли промислове впровадження в удосконалених протиральних машинах, які забезпечують продуктивний та глибокий розподіл суспензії кісточкових і зерняткових культур, а також вторинне протирання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.12-51-01
Шифр НБУВ: РА319520 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
2.

Гордієнко О.В. 
Розробка та дослідження обладнання для водорізання харчових продуктів: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / О.В. Гордієнко ; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. — Донецьк, 2010. — 18 с. — укp.

Запропоновано спосіб водорізання для різання твердих харчових продуктів (ТХП). Встановлено основні фактори, що визначають процес різання ТХП за допомогою високошвидкісного струменя води. Запропоновано використовувати граничну напругу зрушення в якості показника оцінки опору ТХП під час різання їх високошвидкісним струменем води. Одержано рівняння для визначення раціональної швидкості переміщення високошвидкісного струменя води над поверхнею ТХП залежно від його фізико-механічних характеристик і величини робочого тиску. Знайдено залежність, що дозволяє визначати глибину різа ТХП з обліком основних визначальних факторів. Розроблено й експериментально досліджено нові конструкції ущільнень плунжера гідромультиплікатора двосторонньої дії установки водорізання харчових продуктів, що мають високий ресурс роботи (приблизно 800 год.). Наведено методику розрахунку параметрів установки водорізання харчових продуктів, підтверджено доцільність її впровадження у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.14-51-01
Шифр НБУВ: РА370676 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського