Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (3)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>U=Л80-909.2$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Шевченко О.Ю. 
Наукові основи і апаратурне оформлення процесів довгострокового зберігання харчових продуктів: Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.12 / О.Ю. Шевченко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2006. — 43 с. — укp.

Представлено результати аналізу сучасного стану технологій обробки харчової продукції для стабілізації їх смакових, якісних та енергетичних показників за умов довгострокового зберігання та розроблено відповідні технічні рішення обладнання для забезпечення реалізації вказаних процесів. Встановлено вплив вакуумних технологій, теплової обробки, технологій різкого зниження тиску (ТРЗТ), осмотичних тисків та їх комбінацій на можливість досягнення бактеріостатичних ефектів та повної загибелі мікрофлори, що супроводжує готову продукцію. Розроблено математичні моделі зміни розмірів і поверхні поділу фаз в газорідинних середовищах за умов дискретно-імпульсних технологій з розгорткою в часі. Запропоновано методику розрахунку вакуумних систем у режимах адіабатного кипіння середовищ з оцінкою зміни термодинамічних параметрів у часі. Створено методики розрахунку газонасичених середовищ у режимах теплової обробки з введенням поняття аналога константи Генрі як функції тиску та температури. Досліджено особливості дегазації за умов багаторазового розкорковування упаковок, здійснено оцінку енергетичних перепадів системи. Визначено закономірності зміни осмотичного тиску розчинених речовин з урахуванням характеру перебігу хімічних і біохімічних реакцій в харчових середовищах. Здійснено промислове впровадження наукових розробок у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909.2 +
Шифр НБУВ: РА344978

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського