Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (35)Книжкові видання та компакт-диски (25)
Пошуковий запит: (<.>U=Л80-32$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Притульська Н.В. 
Оптимізація споживчих властивостей комбінованих консервів та харчових концентратів із використанням білоквмісної сировини різного походження: Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.15 / Н.В. Притульська ; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — К., 2001. — 33 с. — укp.

Досліджено проблеми створення продуктів харчування із заданими властивостями. Вивчено якості білоквмісних домішок рослинного (люпин, соя, горох, соняшник, квасоля, нут, сочевиця, чина, пшениця), мікробного походження (з дріжджів-сахароміцетів після спиртового виробництва), які випускає вітчизняна промисловість, розроблено та реалізовано шляхи їх застосування для отримання нових сучасних сировинних компонентів (текстуратів, екструдатів, композицій, мікронізатів) і харчових продуктів, оптимізованих за значною кількістю споживчих характеристик. Встановлено закономірності зміни якості концентратів білка люпинового та дріжджового під впливом зміни різних факторів - коливань pH, концентрації кухонної солі, харчового фосфату, ферментного препарату, ІЧ-випромінювання. Науково аргументовано доцільність поєднання рослинних і дріжджових домішок у складі композицій з сухим молоком та іншими компонентами. Доведено здатність нових домішок позитивно впливати на динаміку накопичення радіонуклідів організмом дорослих тварин. Запропоновано комп'ютерну версію науково-методичної концепції оптимізації якості продуктів харчування, реалізовану під час розробки рецептур нових м'ясних консервів - фаршів, паштетів і харчових концентратів - супів, каш, оладків. Проведено їх комплексну товарознавчу оцінку, апробацію за умов промисловості, розроблено нормативну документацію.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-32 + Л987
Шифр НБУВ: РА313997 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
2.

Саті Ясін Ахмед Аль Далаін 
Формування якості дрібнодисперсних порошкоподібних барвників - БАД із столового буряка та їх використання в продуктах харчування: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / Саті Ясін Ахмед Аль Далаін ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2004. — 18 с.: рис. — укp.

Науково обгрунтовано формування споживчих властивостей нових барвників - біологічно активних домішок (БАД) з столового буряка у вигляді дрібнодисперсного порошку, встановлено можливіть та доцільність використання вакуумного сушіння, мікрохвильової НВЧ-обробки та "тонкого" подрібнення (без застосування холоду), яке призводить до ефекту "збагачення" кінцевого продукту та розроблено на його основі разом з фітодомішками з імпортних натуральних прянощів (кориці, кардамону, померанцевої кірки, калгану) нові жировмісні кондитерські вироби та суміші для молочних коктейлів з потенційною імуномодулюючою дією. Розроблено новий дрібнодисперсний барвник - БАД з столового буряка з високим вмістом барвних речовин та інших БАР та на його основі разом з фітодомішками з прянощів рецептури жировмісних кондитерських виробів, що дозволяє збільшити їх термін зберігання удвічі (у порівнянні з традиційними). Створено рецептури вітамінізованих порошкоподібних сумішей для молочних коктейлів з потенційною імуномодулювальною дією.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л625.22-3 + Л80-32 +
Шифр НБУВ: РА330294

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського