Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (13)Наукова електронна бібліотека (122)Реферативна база даних (5626)Книжкові видання та компакт-диски (1052)Журнали та продовжувані видання (16)
Пошуковий запит: (<.>K=ХАРЧУВАНН$<.>+<.>K=СПОРТСМЕНІВ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 732
Представлено документи з 1 до 20
...

      
1.

Дорош Т. О. 
Аграрна інтелігенція Радянської України (20-і рр. XX ст.): соціально-історичний аспект: автореф. дис. ... канд. іст. наук : 07.00.01 / Т. О. Дорош ; Східноукр. нац. ун-т ім. В. Даля. — Луганськ, 2010. — 20 с. — укp.

Досліджено взаємовідносини радянської влади й аграрної інтелігенції. Визначено, що серед представників обох цих конкуруючих еліт бракувало одностайності у відношенні одна до одної. Показано динаміку змін у ставленні аграрної інтелігенції до більшовиків, а також основні точки зору всередині КП(б)У на місце та роль інтелігенції у радянському суспільстві. Наведено підраховані дані щодо кількості аграрної інтелігенції на початку та наприкінці 1920-х рр. Узагальнено теоретичні основи проблеми, надано власне визначення поняття "аграрна інтелігенція". Проаналізовано основні напрямки діяльності аграрної інтелігенції. Зазначено, що, на відміну від сучасних аграрників, представники аграрної інтелігенції радянської України 1920-х рр. займалися не лише науковою, викладацькою, дослідною, виробничою, адміністративною діяльністю та поширенням агрономічних знань, а ще й змушені були вести культурно-просвітницьку роботу. Обгрунтовано, що трансформація свідомості та повсякденного життя селян, як одне з головних завдань радянської влади, вимагала зміни духовно-культурного простору "старої" та створення духовно-культурного простору "нової" аграрної інтелігенції. Виявлено шляхи та механізми впливу радянської влади на трансформацію духовно-культурного простору та побуту аграрної інтелігенції. Розкрито особливості матеріально-побутових умов життя аграрної інтелігенції в місті та в селі. Висвітлено її матеріальні прибутки та видатки, купівельна спроможність, умови побуту, особливості харчування й одягу, проведення дозвілля, соціальне забезпечення, медичне обслуговування, санаторно-курортне лікування.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4УКР)61-293
Шифр НБУВ: РА376699 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Вдовиченко А.В. 
Агроекологічне обгрунтування створення та експлуатації спеціальних сировинних зон: автореф. дис... канд. с.-г. наук: 03.00.16 / А.В. Вдовиченко ; Ін-т агроекології УААН. — К., 2008. — 20 с. — укp.

Досліджено актуальну проблему одержання високоякісних екологічно безпечних продуктів дитячого та дієтичного харчування. Розроблено методику визначення відповідності сільськогосподарських угідь вимогам спеціальних сированних зон (ССЗ) для вирощування сировини, придатної для виготовлення продуктів дитячого харчування на регіональному та локальному рівнях. Визначено території, придатні для створення ССЗ у Київській області. Проведено оцінювання сільськогосподарських підприємств щодо відповідності статусу ССЗ. Розроблено структуру екологічного паспорта ССЗ. З метою проведення контролю за експлуатацією ССЗ розроблено процедуру екологічного аудиту. З використанням даної процедури проведено екологічний аудит сільськогосподарських підприємств Київщини. Відповідно до визначених вимог щодо експлуатації ССЗ встановлено вимоги до технологій виробництва сільськогосподарської продукції в ССЗ. Створено електронну базу технологій виробництва сільськогосподарської продукції у ССЗ.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П00(4УКР) +
Шифр НБУВ: РА360278

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
3.

Потапова С. М. 
Адміністративна відповідальність за порушення проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг: автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.07 / С. М. Потапова ; Нац. ун-т держ. податк. служби України. — Ірпінь, 2010. — 19 с. — укp.

Досліджено сутність і зміст адміністративної відповідальності в цілому, особливості відповідальності за порушення порядку проведення розрахунків зокрема. Надано правову характеристику ознак і визначено соціально-економічне значення такої відповідальності для суб'єктів підприємництва, споживачів їх товарів і послуг. Проаналізовано сутність і підстави адміністративної відповідальності, визначено юридичний склад адміністративного правопорушення у зазначеній сфері. Розглянуто превентивні заходи, які здійснюються з метою недопущення правопорушень.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Х819(4УКР)127.04 + Х819(4УКР)072.8
Шифр НБУВ: РА374632 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
4.

Пономаренко В.І. 
Аліментарна реабілітація хворих, що перенесли інфаркт міокарда, в санаторно-курортних закладах: Автореф. дис... д-ра мед. наук: 14.02.01 / В.І. Пономаренко ; Нац. мед. ун-т ім. О.О.Богомольця. — К., 1999. — 37 с. — укp.

Дисертація присвячена питанням обгрунтування гігієнічних вимог до санаторної аліментарної реабілітації хворих, що перенесли інфаркт міокарда. В роботі приведені нові науково обгрунтовані результати та здійснені нові розробки в області нутріціології при інфаркті міокарда, що базуються на функціонально-гомеостатичній концепції. Розглянуті методологічні передумови до регламентування харчування контрольного контингента, обгрунтовано рівні споживання енергії та нутрієнтів з адаптацією до їх значень діючого продуктового набору. Отримали розвиток вимоги до режиму дієтотерапії, структури раціонів, що консолідовано в універсальному орієнтовному семиденному меню. Приведена парадигма потенціювання медичної ефективності аліментарної програми за допомогою біологічно активних добавок.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р410.140.45-51

Рубрики:

      
5.

Кузьмінська О.В. 
Аліментарні чинники ризику виникнення залізодефіцитних станів у молодих жінок: Автореф. дис... канд. мед. наук: 14.02.01 / О.В. Кузьмінська ; Нац. мед. ун-т ім. О.О.Богомольця. — К., 2001. — 20 с. — укp.

Проаналізовано вплив аліментарних чинників на виникнення і розвиток залізодефіцитних станів у молодих жінок і запропоновано засоби їх аліментарної профілактики. З'ясовано, що найпотужніший позитивний вплив на показники червоної крові та обміну заліза справляють: м'ясо, ковбаса, печінка, риба, фрукти і ягоди. Негативно впливають на основні показники дефіциту заліза: чай, кава, молоко, яйця. Статистично значимого впливу овочів, хлібобулочних та круп'яних виробів на показники забезпечення організму жінок залізом не виявлено. Розроблено математичні моделі між параметрами аліментарного чинника та рівнем залізодефіциту, що дозволяє прогнозувати значення показників червоної крові у разі споживання певних продуктів харчування, нутрієнтів - за змішаного харчового раціону. Встановлено, що оптимальна величина загального заліза за змішаного раціону харчування молодих жінок повинна знаходитись на рівні 20 мг за добу, у тому числі кількість гемового заліза - 3,35 мг. Науково обгрунтовано продуктовий набір та раціон харчування для молодих жінок з метою первинної та вторинної профілактики залізодефіцитних станів (ЗДС) аліментарного походження. Доведено позитивний вплив біологічно активної добавки "Есеншіал Айрон" на показники червоної крові у молодих жінок, що дозволяє використовувати її як добавку в первинній та вторинній профілактиці аліментарно обумовлених ЗДС у молодих жінок.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р411.033.2-51
Шифр НБУВ: РА320093 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
6.

Білошапка В.О. 
Антигіпоксична терапія у комплексному лікуванні хворих з гострою церебральною недостатністю обумовленою тяжкою черепно-мозковою травмою або мозковим інсультом: автореф. дис... канд. мед. наук: 14.01.30 / В.О. Білошапка ; Донец. нац. мед. ун-т ім. М.Горького. — Донецьк, 2009. — 22 с. — укp.

Досліджено проблему підвищення ефективності комплексної інтенсивної терапії хворих з гострою церебральною недостатністю (ГЦН), зумовленою тяжкою черепно-мозковою травмою або мозковим інсультом шляхом розробки індивідуальних методик проведення фармакологічної та нефармакологічної антигіпоксичної терапії на підставі вивчення функціонального стану центральної нервової системи та гуморального статусу. Наведено дані обстежень 120-ти хворих з ГЦН різного генезу, яким проведено комплекс антигіпоксичної терапії. Під час сеансів гіпербаричної оксигенації (ГБО) з використанням методу дослідження варіабельності серцевого ритму та методу інтегрального кількісного аналізу електроенцефалографії патернів доведено, що раннє неповне парентеральне харчування пацієнтів з ГЦН може бути визначено як опосередкована церебропротекція внаслідок зниження катаболічних процесів. Обгрунтовано доцільність використання препаратів мексидолу або тіоцетаму у фармакологічній антигіпоксичній терапії. Внесено науково-обгрунтовані рекомендації щодо оптимізації антигіпоксичної терапії у пацієнтів з ГЦН з застосувнням мексидолу або тіоцетаму, раннього неповного парентерального харчування, ГБО.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р627.7-5 + Р638.77-5 +
Шифр НБУВ: РА363862

Рубрики:

      
Категорія: Будівництво   
7.

Асем Саллюм 
Архітектурно-планувальна організація інтер'єрів підприємств харчування Сирії (на прикладі Дамаску): автореф. дис... канд. архіт.: 18.00.02 / Асем Саллюм ; Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. — К., 2008. — 20 с. — укp.

Висвітлено сучасний етап розвитку підприємств харчування Сирії на прикладі Дамаску, що дало змогу розробити загальну класифікацію підприємств харчування Сирії. Проаналізовано теорію та практику архітектурно-планувальної організації та специфіку формування інтер'єрів підприємств харчування Сирії. Визначено основні фактори формування та розвитку даних підприємств, а саме: природокліматичні, соціально-демографічні. Розроблено номенклатуру меблевого обладнання для обідніх залів підприємств харчування. Установлено культурно-національні традиції та тенденції розвитку інтер'єрів підприємств харчування Сирії. Визначено вплив стародавньої сирійської філософії на формування інтер'єру таких підприємств. З'ясовано принципи та прийоми предметно-просторового наповнення обідніх залів підприємств харчування Сирії.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.5-022.5 + Щ128.3(5СИР-2Д)+Щ128.413 +
Шифр НБУВ: РА356203

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

      
8.

Гаркуша С.В. 
Біомеханічна корекція швидкісно-силової підготовленості волейболістів високої кваліфікації у передзмагальний період: Автореф. дис... канд. наук з фіз. виховання і спорту: 24.00.01 / С.В. Гаркуша ; Харк. держ. акад. фіз. культури. — Х., 2005. — 24 с. — укp.

Розглянуто питання удосконалення навчально-тренувального процесу підготовки волейболістів високої кваліфікації. На підставі дослідження особливостей моторики даної категорії спортсменів вперше визначено кількісні характеристики основних системотвірних елементів кінематичної структури техніки рухових дій. Встановлено їх взаємодію з іншими елементами техніки в системі змагань сучасного волейболу. Визначено кількісні харктеристики біодинамічної структури базових технічних елементів та одержано дані про участь основних скелетних м'язів спортсменів у процесі розв'язання рухових задач силового характеру за умов активної взаємодії з опорою під час виконання основних технічних дій. Під час проведення дослідження використано методику спеціальної силової підготовки волейболістів, яка грунтується на застосуванні в тренувальному процесі спортсменів фізичних вправ, що моделюють умови гіпергравітаційного навантаження й експериментально доведено її ефективність.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч515.691.511 +
Шифр НБУВ: РА336114

      
9.

Леонова Л.О. 
Бухгалтерський облік основних засобів та їх відтворення (на матеріалах вугільних шахт Донбасу): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04 / Л.О. Леонова ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2004. — 20 с. — укp.

Доведено, що для формування облікової політики щодо основних засобів необхідно застосовувати найбільш ефективні способи та параметри відтворювального процесу. Економічно обгрунтовано доцільність застосування у вітчизняній практиці способу капіталізації витрат на ремонти, що продовжують термін служби основних засобів шляхом зменшення нарахованого зносу, уточнено та доповнено поняття капітальних інвестицій та амортизацій. Встановлено принципи обліку та контролю накопичення і використання амортизаційних відрахувань для забезпечення відтворювального процесу, запропоновано новий підхід щодо формування амортизаційної політики підприємств на підставі оптимізації термінів використання основних засобів. Розроблено систему наскрізного пооб'єктного кодування витрат на капітальні ремонти основних засобів, механізм первинного, аналітичного та синтетичного обліку цих витрат. Надано рекомендації щодо удосконалення синтетичного обліку безоплатно отриманих основних засобів, порядку списання сум, виявлених під час переоцінки й індексації основних засобів, обліку їх знецінення.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР55)230.565.151-145.711 +
Шифр НБУВ: РА328276

Рубрики:

      
10.

Дуб В.В. 
Вдосконалення процесу подрібнення харчової сировини та обладнання для його реалізації на підприємствах харчування: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / В.В. Дуб ; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. — Х., 2002. — 18 с.: рис. — укp.

Визначено вплив конструктивно-експлуатаційних параметрів обладнання для реалізації процесу подрібнення харчової сировини на підприємствах харчування на показники якості фаршевих продуктів, а також на енергетичні та техніко-економічні параметри даного процесу, надано практичні рекомендації щодо його вдосконалення. Наведено методику розрахунку необхідної потужності електродвигунів м'ясорубок, використання якої дозволяє уточнити результати розрахунків. Запропоновано методику та установку для проведення дисперсного аналізу фаршевих продуктів, використання якої дозволяє істотно інтенсифікувати дані процеси. Розроблено та виготовлено комплект робочих органів м'ясорубок, що забезпечити зниження загальної енергоємності та трудомісткості процесу подрібнення, розширення діапазону функціональних можливостей подрібнювачів та покращення показників якості одержуваних фаршів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.4-5
Шифр НБУВ: РА319682 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
11.

Ян Цзінь Тянь 
Вдосконалення техніки виконання стрибків у довжину на основі моделі "подвійного відштовхування": Автореф. дис... канд. наук з фіз. виховання і спорту: 24.00.01 / Ян Цзінь Тянь ; Львів. держ. ін-т фіз. культури. — Л., 2002. — 16 с. — укp.

Проаналізовано біокінематичні принципи побудови стрибків у довжину з розбігу. Наведено характеристику трьох моделей техніки стрибків: бігової, силової, подвійного відштовхування. Висвітлено взаємозв'язок між біокінематичними параметрами руху спортсменів і змагальним результатом. Побудовано математичну модель стрибка в довжину та на її основі розроблено спеціальні номограми, що відтворюють зв'язок між кутом руху, швидкістю розбігу та дальністю стрибка. Виокремлено кореляційні залежності між дальністю стрибка та біокінематичними параметрами, що є визначальними для заключної частини розбігу. Доведено, що техніка виконання стрибків у довжину у чоловіків і жінок, з урахуванням подібності біомеханіки побудови змагальної вправи, грунтується на різних системоутворювальних чинниках.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч517.117.615-12
Шифр НБУВ: РА318605 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
12.

Богуславська В.Ю. 
Вдосконалення фізичної підготовленості веслувальників на байдарках при застосуванні різних режимів тренувань на етапі попередньої базової підготовки: автореф. дис... канд. наук з фіз. виховання і спорту: 24.00.01 / В.Ю. Богуславська ; Нац. ун-т фіз. виховання і спорту України. — К., 2009. — 20 с. — укp.

Уперше розроблено програми тренувальних занять з веслування на байдарках з урахуванням функціональної підготовленості спортсменів для цілеспрямованого стимулювання аеробних та анаеробних процесів енергозабезпечення у веслувальників на етапі попередньої базової підготовки. Досліджено вплив тренувань за розробленими програмами на фізичну та функціональну підготовленість, а також на результати подолання змагальних дистанцій веслувальників на етапі попередньої базової підготовки. Встановлено, що незалежно від статі спортсменів тренування у змішаному режимі енергозабезпечення (аеробно-анаеробному й анаеробно-аеробному) більш ефективні, ніж тренування в аеробному режимі енергозабезпечення.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч517.177.6 +
Шифр НБУВ: РА368532

Рубрики:

      
13.

Зюзь В. М. 
Вдосконалення цільової точності та змісту навчально-тренувального процесу спортсменів-тенісистів 8 - 14 років: автореф. дис. ... канд. наук з фіз. виховання та спорту : 24.00.01 / В. М. Зюзь ; Харк. держ. акад. фіз. культури. — Х., 2011. — 20 с. — укp.

Виявлено, що використання тренажера зі зміною довжини робочої зони столу є системоутворювальним фактором оптимізації навчання та вдосконалення технічних дій. Розроблено блочну структуру річного навчально-тренувального процесу в настільному тенісі з урахуванням освітньої діяльності загальноосвітньої школи. Визначено оптимальні обсяги й інтенсивність тренувального навантаження для юних спортсменів на етапах попередньої базової та спеціалізованої базової підготовки у настільному тенісі. Розроблено теоретичні та методичні основи вдосконалення та навчання техніки настільного тенісу, проведено попередній й основний педагогічний експеримент, у вивчено функціональний стан. Встановлено методику, яка може бути використана в більшості спортивних ігор, де в якості системоутворювального фактора виступає формування навиків у спортсменів на основі використання спеціалізованих тренажерів, що забезпечує ефективність тренувального процесу без збільшення обсягу й інтенсивності тренувальних навантажень.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч515.741.5
Шифр НБУВ: РА380593 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
14.

Яремко М.О. 
Вдосконалення швидкісно-силових якостей в ударних прийомах кікбоксерів на етапі попередньої базової підготовки: Автореф. дис... канд. фіз. наук: 24.00.01 / М.О. Яремко ; Львів. держ. ін-т фіз. культури. — Львів, 2001. — 18 с. — укp.

Вивчено арсенал ударних прийомів, які застосовуються у змагальних поєдинках кікбоксерів. Визначено види ударних прийомів (поодиноких ударів руками і ногами та сполучень ударів), які частіше застосовуються у змагальних поєдинках кікбоксерів. Досліджено силові та часові показники цих ударних прийомів під час настанов "швидко" та "сильно" у кваліфікованих спортсменів та у кікбоксерів масових розрядів. Проаналізовано структуру статистичних взаємозв'язків між силовими та часовими показниками ударних прийомів у ході настанов "швидко" та "сильно". На підставі результатів досліджень розроблено методику вдосконалення швидкісно-силових якостей в ударних прийомах кікбоксерів. Експериментально доведено ефективність застосування запропонованої методики на етапі попередньої базової підготовки кікбоксерів масових розрядів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч517.135.151-1
Шифр НБУВ: РА315938 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
15.

Ольховська В.С. 
Вдосконалення якості концентрованих томатопродуктів в процесі їх виробництва: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / В.С. Ольховська ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2009. — 18 с. — укp.

Обгрунтовано шляхи удосконалення якості концентрованих томатопродуктів у процесі їх виробництва. Встановлено сортову специфічність нагромадження нітратів, радіонуклідів, солей важких металів та оксалатів плодами томатів ботанічних сортів, які районовані у Східній Україні, встановлено сортові відмінності їх хімічного складу та вперше визначено вміст каротиноїдів та лікопіну. Науково обгрунтовано доцільність теплової обробки томатів у відварі шипшини з метою стабілізації їх кольору, збереження біологічно активних речовин у рослинній сировині та зниження вмісту токсичних речовин. Методом математичного моделювання визначено й експериментально підтверджено раціональні склади рецептурних компонентів томатної пасти та соусів, що дозволяють одержати високякісні, максимально наближені до сучасних рекомендацій нутріоціології продукти. Наведено результати комплексного товарознавчого оцінювання споживчих властивостей свіжих томатів, а також розроблених пасти та соусів заданого складу. Науково обгрунтовано й експериментально підтверджено високу харчову цінність нових концентрованих томатопродуктів, їх антиоксидантні та радіопротекторні властивості, а також високу харчову цінність під час зберігання. Встановлено гарантійні терміни зберігання розроблених концентрованих томатопродуктів. На запропоновані технічні рішення одержано патент України на корисну модель 21167 "Спосіб виробництва концентрованих томатопродуктів".

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.5 +
Шифр НБУВ: РА367476

Рубрики:

      
16.

Тирсіна Ю.М. 
Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою некатегорійного молодняку великої рогатої худоби: Автореф. дис... канд. вет. наук: 16.00.09 / Ю.М. Тирсіна ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2003. — 18 с.: рис. — укp.

Вперше вивчено гістологічні зміни (некроз, відкладання ліпофусцину, слизову дистрофію міжм'язової сполучної тканини), які знижують якість м'яса некатегорійних тварин як повноцінного продукту харчування. Доведено, що інтенсивність саркоцистозної інвазії під впливом незбалансованої та недостатньої годівлі зростає. Зазначено, що одержані результати досліджень дають підставу рекомендувати проведення обов'язкового бактеріологічного дослідження продуктів забою некатегорійних тварин, які є потенційно небезпечним джерелом токсикоінфекції для людини, а також проведення патогістологічного дослідження на предмет ураження саркоцистами, оскільки інтенсивність м'язової інвазії саркоцистами у даному випадку зростає.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11 +
Шифр НБУВ: РА324559

Рубрики:

      
17.

Чуйко А.М. 
Використання кріас-порошків із виноградних вичавків у виробництві борошняних виробів: Автореф. дис. канд. техн. наук: 05.18.16 / А.М. Чуйко ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2003. — 18 с.: рис., табл. — укp.

Науково обгрунтовано доцільність використання порошків із виноградних вичавків, отриманих за кріогенною технологією, у виробництві борошняних виробів. Встановлено, що введення кріас-порошків до рецептур бісквітних, пісочних і дріжджових напівфабрикатів дозволяє одержати високоякісну готову продукцію з покращеними структурно-механічними властивостями, підвищеною біологічною цінністю і подовженими термінами зберігання. На основі знайдених закономірностей розроблено рецептури та технології борошняних виробів з використанням кріас-порошків із виноградних вичавків. Здійснено апробацію запропонованих розробок на підприємствах громадського харчування та хлібопекарної промисловості м. Харкова і визначено економічний ефект від їх можливого впровадження.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865-3 +
Шифр НБУВ: РА327887

Рубрики:

      
18.

Сальнікова С.І. 
Виявлення творчих здібностей у кваліфікованих спортсменів: Автореф. дис... канд. наук по фіз. вихованню та спорту: 24.00.01 / С.І. Сальнікова ; Національний ун-т фізичного виховання і спорту України. — К., 1999. — 17 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч511.4

Рубрики:

      
19.

Єрьоменко Д.О. 
Віброакустика овочерізальних машин підприємств харчування: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Д.О. Єрьоменко ; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. — Донецьк, 2005. — 19 с. — укp.

Проведено дослідження віброакустичних характеристик (ВАХ) овочерізальних машин підприємств харчування. На основі синтезу динамічних та акустичних моделей виконано математичний опис віброакустичних процесів в овочерізальних машинах. Теоретично обгрунтовано й одержано формулу розрахунку дійсного коефіцієнта створення шуму його внутрішніми джерелами, яка дозволяє підвищити точність визначення ВАХ овочерізальних машин підприємств харчування на стадії проектування. Експериментально підтверджено залежності коригованого рівня звукової потужності та віброшвидкості корпуса досліджуваних овочерізальних машин від експлуатаційних і конструктивних параметрів, а також властивостей оброблюваного продукту. Встановлено суттєвий вплив на ВАХ процесу взаємодії робочого органу та сировини. Розроблено методику розрахунку ВАХ овочерізальних машин підприємств харчування для їх оптимального обгрунтування на стадії проектування. Відзначено, що застосування результатів наукового дослідження дозволить суттєво покращити екологічну безпеку експлуатації овочерізальних машин підприємств харчування та санітарно-гігієнічні умови праці робітників.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.3-5-02 +
Шифр НБУВ: РА336312

Рубрики:

      
20.

Артеменко Т. Г. 
Відбір баскетболістів на етапі початкової підготовки з урахуванням їх особистісних особливостей: автореф. дис. ... канд. наук з фіз. виховання і спорту : 24.00.01 / Т. Г. Артеменко ; Нац. ун-т фіз. виховання і спорту України. — К., 2010. — 20 с. — укp.

Встановлено важливість психологічних показників для навчально-тренувального процесу баскетболістів та їх відбору на етапі початкової підготовки, які складають особистісні особливості. Визначені провідний фактор структури особистісних особливостей. Виявлено критерії з'ясування перспективних спортсменів-баскетболістів з урахуванням їх особистісних особливостей на етапі початкової підготовки та відбору їх до групи попередньої базової підготовки довели свою ефективність у ході використання їх під час відбору баскетболістів. Розроблено практичні рекомендації з побудови та проведення відбору баскетболістів після закінчення етапу початкової підготовки.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч515.664(4УКР)7
Шифр НБУВ: РА374759 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського