Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Реферативна база даних (27)Книжкові видання та компакт-диски (3)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>K=ПИВОВАРІННЯ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
1.

Бунда О.М. 
Аналітичні процедури, моделювання та прийняття рішень в аудиті (на прикладі підприємств пивоварної промисловості України): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04 / О.М. Бунда ; Укоопспілка; Львів. комерц. акад. — Л., 2006. — 19 с. — укp.

Досліджено аналітичні процедури, моделювання та прийняття рішень в аудиті та їх взаємозв'язок і використання на підприємствах пивоваріння України. Розкрито сутність аудиторських процедур, розроблено їх класифікацію. Обгрунтовано зміст аналітичних процедур, визначено їх місце в системі аудиторських процедур. Встановлено характерні риси функціонування підприємств пивоварної промисловості та їх вплив на аудиторські процедури. Показано особливості використання аудиторами аналітичних процедур у процесі аудиторської перевірки. Охарактеризовано чотири основні рішення аудитора під час застосування аналітичних процедур в аудиті. Розкрито сутність моделювання в аудиті. Досліджено моделювання аудиторського процесу та аналітичних процедур. Показано особливості імітаційного моделювання в процесі аудиту. Наведено класифікацію рішень в аудиті. Розглянуто процес прийняття рішень за умов застосування аналітичних процедур в аудиті. Охарактеризовано систему підтримки прийняття рішень в аудиторському процесі.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)230.675.26-218 в611 +
Шифр НБУВ: РА348132

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Горщар В.І. 
Вплив прийомів агротехніки на врожайність та якість зерна пивоварного ячменю в умовах північної підзони Степу України: автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.01.09 / В.І. Горщар ; УААН. Ін-т зерн. госп-ва. — Д., 2008. — 21 с. — укp.

Удосконалено елементи технології вирощування пивоварного ячменю, зокрема, запропоновано використовувати нові сорти даної сільськогосподарської культури. Встановлено оптимальні дози мінеральних добрив, вплив гербіцидів і стимуляторів росту рослин на врожайність зерна. Визначено оптимальне орієнтування посівів, встановлено ширину їх міжрядь і глибину загортання насіння з урахуванням біологічних особливостей сортів та агроекологічних умов з метою одержання високої врожайності зерна з якістю, що відповідає вимогам пивоварної промисловості. Встановлено енергетичну й економічну ефективність розроблених елементів технології вирощування. Доведено ефективність застосування гербіциду діален супер (0,6 л/га) у фазу кущіння та стимулятора росту рослин емістиму С (5 мл/га) у фазу виходу в трубку. Досліджено вплив удосконаленої технології вирощування пивоварного ячменю на хіміко-технологічні властивості зерна та його придатність для пивоваріння.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.7-4(4УКР) +
Шифр НБУВ: РА359521

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
3.

Траченко Л.А. 
Підвищення ефективності управління якістю продукції на підприємствах харчової промисловості: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Л.А. Траченко ; Одес. держ. екон. ун-т. — О., 2008. — 19 с. — укp.

На підставі системного підходу розроблено технологію ефективного управління якістю продукції та впроваджено у виробництво на підприємствах різних підгалузей харчової промисловості. З використанням методу статистичного моделювання та прогнозування за квартальними показниками у динаміці на ВАТ "Одеський коровай" спрогнозовано брак продукції за різними його видами, а саме: виробничий брак, експедиційний брак та повернення продукції з торгівлі. З застосуванням даного підходу розроблено стратегію щодо зменшення браку продукції та підвищення ефективності управління її якістю. Проведено експериментальні дослідження на підприємствах пивоваріння та підгалузі хлібопекарської з використанням технології ефективного управління якістю продукції. Ідентифіковано параметри якості на першочергові та другорядні, визначено ступінь впливу кожного параметра на її рівень. Запропоновано ідентифікувати чинники, що впливають на якість з використанням способів: за стадіями технологічного процесу; експертним шляхом. Рекомендовано до впровадження у виробництво використання у процесі підготовки тари для розливу пива нової тари, доцільність якого підтверджено за результатами порівняльного аналізу витрат на якість і розрахунків економічного ефекту.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-823.2-21 +
Шифр НБУВ: РА361581

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
4.

Бармаков М.С. 
Розробка способів підготування хмелю для пивоваріння із застосуванням сірчистого ангідриду та електрообробки: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / М.С. Бармаков ; Український держ. ун-т харчових технологій. — К., 1998. — 16 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3

Рубрики:

      
Категорія:    
5.

Проценко Л.В. 
Удосконалення технології пива з використанням хмелю нових сортів: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / Л.В. Проценко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2002. — 19 с. — укp.

Розглянуто питання удосконалення технології пива шляхом оптимізації використання хмелю різних типів (гіркого та ароматичного) із забезпеченням високої якості цільового продукту. Розроблено методику комплексної технологічної оцінки хмелю різних сортів щодо придатності та оптимального способу перероблення його в пивоварінні. Методика передбачає поєднання органолептичного та біохімічного аналізу хмелю, уточнення його нормування з урахуванням варіабельності показників, приготуванням та оцінкою пива на спеціально створеній міні-пивоварні. Розкрито характеристичні закономірності залежності якості пива від основних показників біохімічного складу хмелю. Запропоновано під час нормування хмелю враховувати вміст основних гірких, ефірних і фенольних сполук в комплексі. Визначено оптимальний біохімічний склад хмелю для пивоваріння, експериментально доведено залежність стійкості пива від вмісту в ньому хмелевих поліфенолів та встановлено їх оптимальну кількість, можливість використання хмелю з відносно низьким вмістом альфа-кислот як основного стандартного показника його якості. Описано способи оптимізації технології сумісного перероблення хмелю різних типів у виробництві пива.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: л876-3
Шифр НБУВ: РА321554

Рубрики:

      
6.

Фалик Т. С. 
Екологічні проблеми крафтових пивоварень та способи їх вирішення / Т. С. Фалик. — Б.м., 2019 — укp.

В дисертаційному дослідженні розв'язана актуальна науково-практична задача - підвищення рівня екологічної безпеки гідросфери шляхом кавітаційного очищення стічних вод крафтових пивоварень.Шляхом аналізу стадій виробництва крафтового пива проведена ідентифікація джерел екологічної небезпеки в зоні впливу крафтового пивоваріння. Встановлено, що найбільш небезпечним джерелом екологічної небезпеки є дріжджові стоки, яких виділяється 150-200 кг. на 1 т приготовленого пива. Саме ці стоки створюють найбільш суттєву екологічну небезпеку в зоні впливу виробництва крафтового пива. На мінімізацію цієї екологічної небезпеки направлені дисертаційні дослідження. Проведена оцінка ступеня екологічної небезпеки від забруднення довкілля в зоні впливу крафтового пивоваріння, на основі якої встановлено, що перспективною є двостадійна технологія очищення стоків: (1 стадія – фільтрування на дробині; 2 стадія – кавітаційна обробка). У випадку застосування різних способів створення кавітаційного поля досягаються такий ступінь очищення стоків від дріжджів: для ультразвуку - 90%; для віброрезонансного впливу – 80%; для застосування насоса-кавітатора – 60%. Побудовані залежності ступеня екологічної небезпеки внаслідок впливу на гідросферу стоків крафтового пивоваріння для різних способі очищення стоків та кількості дріжджів у стоках крафтового виробництва на різних стадіях очищення.Показано, що фільтрація висококонцентрованих дріжджових стоків через шар дробини дозволяє знизити рівень біологічного забруднення майже у 200 разів, при цьому вміст органічного забруднення зменшується на 60%.Експериментально підтверджено, що в атмосфері азоту при кавітаційному очищенні стічної води з різними вихідними параметрами досягнуто високого ступеня очищення (62-77%), порівняно з киснем (43-67%), суміші цих газів (39-63%) незалежно від початкової кількості органічних речовин. Встановлено відносний ряд ефективності газів (азот, кисень, суміш азоту і кисню) в кавітаційних умовах на знезараження від дріжджів Saccharomyces cerevisiae та деструкції органічних сполук. Встановлено, що спільна дія барботування газів у кавітаційному полі на 25-50% ефективніша порівняно із дією УЗ і на 19-23% - дії виключно газів , що свідчить про синергічний ефект одночасного застосування газу та УЗ для руйнування наявних у рідині органічних домішок:Досліджено довготривалий вплив повітря на попередньо очищену в кавітацій-них умовах стічну воду пивоварні та розраховано ступені руйнування органічних речовин – 87,09 % та ступені знезараження води – 88,23 %. Запропоновано спосіб кавітаційного очищення стоків пивоварень і для його реалізації розроблено вібраційний електронасос-кавітатор резонансної дії, основною перевагою якого є високапродуктивність, придатність для обробки значних обсягів рідин у неперервному їх потоці у поєднанні довготривалим терміном роботи. Проведена оптимізація роботи вібраційного електронасоса- кавітатора в залежності від частоти коливань дек-збу-рювачів кавітації з метою виявлення резонансних частот та мінімального енергоспоживання.Показано, що технологію кавітаційного очищення стічних вод можна поширитиі на спиртову промисловість – в присутності азоту під дією кавітації досягається 90% ступінь руйнування органічних забруднень.Запропоновано технологічну схему очищення стічних вод крафтових пиво-варень від хімічних та біологічних забруднень, що включає віброкавітаційну обробку стоків у вдосконаленій робочій камері, принциповою відмінністю якої є наявність не пласких дек із отворами, які можуть забиватись продуктами розкладу дріжджів, а зміщення кавітаційної зони над деками, що дозволяє підвищити інтенсивність формованого кавітаційного поля та продуктивність обробки стоків.Ключові слова: екологічна безпека, крафтове пивоваріння, дріжджовмісні стоки, кавітація, електромагнітний насос-кавітатор, технологія очищення стоків.^UDissertation is solving relevant scientific-practical task: increase of the level of ecological safety of hydrosphere by cavitational purification of craft breweries waste waters.Through analysis of craft beer manufacturing stages was made an identification of sources of ecological threat in the zones of influence of craft breweries. It was established that main source of ecological threat are yeast waste waters, that are produced in quantities 150-200 kg from 1 t of manufactured beer. This waste waters create the biggest ecological threat in the zone of manufacturing of the craft beer and dissertation research is aimed on minimization of this threat.The evaluation of the level of the ecological threat of enviormental pollution in the zone of manufacturing of craft beer was conducted and based on this evaluation it was established that the most perspective is two-staged technology of purification of the waste waters (1 stage – mash filtration; 2 stage – cavitational treatment). In cases of use of different cavitation field creation techniques, the following yeast purification levels are rea-ched: for ultrasound – 90%, for vibroresonance treatment – 80%, for cavitational pump – 60%. Dependencies of the ecological threat levels as a result of influence on hydrosphere of craft brewing waste waters for different purification techniques and amounts of yeasts in waste waters on different purification stages are build.It is shown that mash filtration of highly concentrated yeast waste waters allows to decrease biological pollution in almost 200 times, while organic pollution decreases on 60%.It was experimentally proven that in nitrogen environment at cavitational purification of waste waters with different starting parameters was reached higher level of purifi-cation (62%-77%) in comparison with oxygen environment (43%-67%) and mixture of mentioned gases (39%-63%), without dependence from starting amounts of organic com-pounds and was determined a relative row of efficiency of gases (nitrogen, oxygen, air) at cavitational conditions for Saccharomyces cerevisiae yeast disinfection and destruction of organic compounds.It was determined that simultaneous impact of gas bubbling in cavitational field is 25-50% more effective than impact of individual ultrasound and 19-23% than impact of indi-vidual gas bubbling, and this proves existing of synergic impact of simultaneous use of gas bubbling and ultrasound on destruction of organic impurities in solutionLong-term impact of air on previously purified in cavitational conditions waste water from brewery was researched and levels of destruction of organic compounds – 87,09% and water disinfection – 88,23% were calculated.Method of cavitational purification of the brewery waste waters is proposed and for its implementation electrical pump-cavitator of resonance action, main advantages of which is high productivity, possibility of processing large amounts of waste waters in con-stant flow and long service term, is created. Optimization of vibration electrical pump-cavitator work in dependence from frequency of fluctuations of cavitational decks is con-ducted for determination of the resonance frequencies and minimal energy consumption.It is shown that technology of cavitational purification of waste waters can be applied in alcohol manufacturing – in the presence of nitrogen under cavitational treatment is achieved 90% destruction of organic pollutants.Technological scheme of craft breweries waste waters purification from chemical and biological pollutants is proposed. This scheme includes cavitational treatment of waste waters in improved working chamber, that doesn't contain flat decks with holes, that can be blocked by products of yeast decomposition, but shifting of cavitational zone above decks, that allows to intensify formed cavitational field and productivity of waste waters treatment.Key words: ecological safety, craft brewery, yeast-containing waste waters, cavitation, electromagnet pump-cavitator, technology of waste waters purification.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
7.

Стоцька О. В. 
Біотрансформація відходів пивоварного виробництва з отриманням біогазу та кормової біомаси: автореферат дис. ... к. т. н. : 03.00.20 / О. В. Стоцька. — Б.м., 2024 — укp.

Дисертацію присвячено дослідженню процесів біотрансформації відходів пивоварного виробництва з отриманням біогазу та кормової біомаси. В роботі досліджено періодичний та безперервний режим зброджування стічних вод пивоварного виробництва з максимальним ступенем їх очищення та отримання отриманням біогазу і кормової біомаси. Показано переваги ведення процесу метанового бродіння при термофільному режимі у порівнянні з мезофільним режимом. Відпрацьовані параметри ведення метанового зброджування білкового відстою при різних температурних режимах для отримання високого ступеню деструкції гірких речовин. Проведені дослідження амінокислотного складу збродженого відстою показали високий ступінь збагачення незамінними амінокислотами, що надає можливість його використання в кормовиробництві.Розроблено апаратурно-технологічну схему біотрансформації відходів пивоварного виробництва з отриманням біогазу та кормової біомаси.Здійснено економічну оцінку та обґрунтовано економічну ефективність використання технології метанового бродіння для переробки відходів пивоваріння.^UThe dissertation is subjected for the granting of P.h.d. scientific degree of in engineering science, specialty 03.00.20 "Biotechnology". Institute of Food Resources of the National Academy of Agrarian Sciences of Ukraine. Kyiv, 2023. The dissertation is devoted to the study of the processes of biotransformation of brewery waste with the production of biogas and feed biomass. The paper investigates the periodic and continuous mode of fermentation of brewery wastewater with the maximum degree of purification and production of biogas and feed biomass. The advantages of conducting the methane fermentation process in the thermophilic mode compared to the mesophilic mode are shown.The parameters of conducting methane fermentation of protein sediment at different temperature regimes to obtain a high degree of destruction of bitter substances have been worked out.The conducted studies of the amino acid composition of fermented scum showed a high degree of enrichment with essential amino acids, which makes it possible to use it in fodder production.An equipment-technological scheme for the biotransformation of brewery waste with the production of biogas and fodder biomass has been developed.An economic assessment was carried out and the economic efficiency of using methane fermentation technology for the processing of brewing waste was substantiated.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського