1. |
Герасько Т.В. Вплив антиоксидантів на фізіолого-біохімічні реакції рослин та продуктивність пшениці озимої: автореф. дис... канд. с.-г. наук: 03.00.12 / Т.В. Герасько ; Уман. держ. аграр. ун-т. — Умань, 2008. — 20 с. — укp.Досліджено вплив передпосівної обробки антиоксидантами насіння м'якого та твердого різновидів пшениці озимої (Triticum aestivum L. Triticum durum Desf.) на фізіолого-біохімічні показники та продуктивність рослин, а також споживчі якості зерна. Встановлено, що комплекс антиоксидантів іонолу та диметилсульфоксиду з плівкоутворювачем (препарат АОК-М) у концентрації 0,004 % стимулює ростові процеси та підвищує продуктивність пшениці озимої, стійкість до хвороб, покращує якість зерна. Доведено, що посилення ростових процесів у рослин в результаті передпосівної інкрустації насіння АОК-М обумовлено стимулювальною дією антиоксидантів на ферментативну активність супероксиддисмутази, каталази, пероксидази та зниженням інтенсивності процесів ліпопероксидації. Встановлено, що передпосівна інкрустація насіння препаратом АОК-М разом з протруйником забезпечує зниження собівартості зерна на 61 грн/т або на 10 % та підвищення рентабельності вирощування пшениці озимої на 13 %. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: П212.103 + Шифр НБУВ: РА356465
Рубрики:
|