1. |
Роганіна В. Є. Підвищення ефективності виробництва овочів у сільськогосподарських підприємствах: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / В. Є. Роганіна ; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва. — Х., 2011. — 20 с. — укp.Узагальнено теоретичні, методичні та практичні підходи до підвищення ефективності виробництва овочів закритого та відкритого грунту в сільськогосподарських підприємствах. Запропоновано ввести у практику оцінки роботи тепличних підприємств новий економічний показник ефективності виробництва овочів закритого грунту - окупність енергетичних витрат. Встановлено досягнутий рівень розвитку овочівництва відкритого, а також ефективність виробництва овочів у закритому грунті, обгрунтовано організаційно-економічні основи виробництва товарних овочів за ринкових умов, розглянуто особливості, які притаманні овочевому ринку, виробництву овочів і їх споживанню. Досліджено рівень концентрації виробництва продукції овочівництва й обгрунтовано перспективи та напрями активізації інноваційної діяльності у галузі. Запропоновано підходи до підвищення ефективності виробництва овочів за рахунок використання сучасних прогресивних технологій і поглиблення спеціалізації, особливо внутрішньогалузевої. Розроблено оптимальні плани розвитку спеціалізації у двох типах господарств - овочевому й овоче-молочно-зерновому. Обгрунтовано прогнозні показники розвитку овочівництва регіону на перспективу до 2020 р., які включають площі, урожайності та валовий збір овочевих культур, баланс їх виробництва та споживання. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.153.2 Шифр НБУВ: РА377628 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
Географічні рубрики:
|