Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (10)
Пошуковий запит: (<.>A=Мудрак Т$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Ковальчук С. С. 
Удосконалення технології висококонцентрованих бражок із зернової сировини / С. С. Ковальчук. — Б.м., 2019 — укp.

Дисертаційна робота присвячена удосконаленню технології висококонцентрованих бражок з крохмалевмісної сировини, що дає змогу підвищити концентрацію етанолу в бражках, зменшити питомі витрати енергоносіїв. Селекціоновано расу дріжджів S. cerevisiae ДО–16 для зброджування сусла концентрацією сухих речовин до 32 % за рН 3,0…6,0. Проведено порівняльний аналіз спиртових рас дріжджів, які мають осмофільні та термотолерантні властивості S. cerevisiae ДО–11, К–81, XII. Встановлено, що при культивуванні дріжджів на суслі концентрацією 28 % СР і вище необхідною умовою є корегування азотного живлення додатковим внесенням гліцину або карбаміду. Як активатори фізіолого–біохімічних властивостей спиртових дріжджів досліджено можливість використання металів в нано– та іонній формах (марганець, залізо, мідь, цинк, магній). Eфективним є застосування цинку та магнію. Встановлено композиції та концентрації ферментних препаратів для гідролізу складових сировини. Для забезпечення ефективного зброджування висококонцентрованого сусла визначено оптимальну кількість засівних дріжджів. З метою інтенсифікації спиртового бродіння зброджування необхідно проводити за відповідних температур: перша стадія (24 години) – 35 °С; друга стадія ( 48 годин) – за 30 °С, що сприятиме зниженню втрат вуглеводів на 20…30 %, і в результаті підвищенню концентрації етанолу в бражці.^UThe dissertation is devoted to the development of technology of highly concentrated mussels from starchy raw material, which allows to increase the concentration of alcohol in alcohol marsh, to reduce specific energy consumption and the amount of environmentally waste. Selected yeast race S. cerevisiae ДО–16 for fermentation of wort with a concentration of dry substances up to 32 % at pH 3,0…6,0. It has been established that in the cultivation of yeast in a wort at a concentration of 28 % DS and above the necessary condition is the correction of nitrogen nutrition by additional addition of glycine, as amine nitrogen or carbamide. As activators of physiological and biochemical properties of alcoholic yeast, the possibility of using metals in nano– ion forms (manganese, iron, copper, zinc, magnesium) was investigated. More effective is the use of zinc and magnesium. Compositions and concentrations of enzyme preparations for hydrolysis of raw materials components are established.To ensure efficient fermentation of highly concentrated must, the optimum amount of seed yeast is determined. In order to intensify alcohol fermentation, the fermentation of a highly concentrated must should be carried out at the appropriate temperatures: the first stage (24 hours) – 35 ° C; second stage (48 hours) – 30 ° С, which will also contribute to reducing the loss of carbohydrates by 20…30 %, and as a result of increased alcohol concentration.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського