Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (13)Реферативна база даних (3)Книжкові видання та компакт-диски (56)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>A=КАРР$<.>+<.>A=АРЧИ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Арчибісова Д. С. 
Розвиток регіональних організаційно-управлінських механізмів інтеграції аквакультури в рекреаційно-туристичну сферу / Д. С. Арчибісова. — Б.м., 2021 — укp.

Дисертацію присвячено комплексному вивченню теоретико-методичних питань та розробці практичних рекомендацій щодо інтеграціїаквакультури в рекреаційно-туристичну сферу. Аргументовано, що як засіб виробництва їжі аквакультура пройшла довгий шлях за відносно короткий проміжок часу, але якщо вона хоче реалізувати весь свій потенціал як глобальне рішення харчової безпеки - забезпечення здоровим, стійким і доступним білком та задоволення змін сподівань споживачів - тоді сектор повинен швидко пришвидшити свій прогрес. Однак сучасні методи аквакультури критикуються громадськістю за потенційні причини екологічних проблем та ризиків для здоров'я споживачів. Несприятливе суспільне сприйняття може призвести до зниження споживання. Крім того, виробництво може негативно позначитися на законодавстві, і як таке на процедури затвердження впливає суспільне сприйняття. Для подальшого процвітання галузь аквакультури повинна враховувати реакцію громадськості на їх виробничі практики. Одним із способів дізнатися про суспільне сприйняття та зрозуміти його є зворотній звязок. Для цього пропонується громадськості відвідувати Дослідження також було зосереджено на презентації систем рециркуляції та органічної аквакультури. Сформовано авторське розуміння того, що інтеграція туризму в аквакультуру повинна проводитися на законодавчому рівні. Пропонується оновлений алгоритм надання в оренду акваторії та процедура надання в оренду частини рибогосподарського водного об'єкта для розміщення туристів. Розроблено рекомендації із провадження методів фінансування акваферм та створення додаткової доданої вартості за рахунок впровадження в акваторіях рекреаційно-туристичних елементів.^UThe dissertation is devoted to the complex study of theoretical and methodological issues and the development of practical recommendations for the integration of aquaculture in the recreational and tourist sphere. It is argued that as a means of food production, aquaculture has come a long way in a relatively short period of time, but if it wants to realize its full potential as a global food security solution - providing healthy, sustainable and affordable protein and meeting consumer expectations - then the sector must accelerate rapidly. progress. However, modern aquaculture methods are criticized by the public for the potential causes of environmental problems and risks to consumer health. Adverse social perceptions can lead to lower consumption. In addition, production can have a negative impact on legislation, and as such, approval procedures are influenced by public perception. For further prosperity, the aquaculture industry must take into account the public response to their production practices. One way to learn about public perception and understand it is through feedback. To this end, the public is invited to visit. The study also focused on the presentation of recycling systems and organic aquaculture. The author's understanding is formed that the integration of tourism into aquaculture should be carried out at the legislative level. An updated algorithm for renting water and a procedure for renting part of a fishery water body for tourist accommodation is proposed. Recommendations for the implementation of methods of financing aqua farms and the creation of additional added value through the introduction of recreational and tourist elements in the waters.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського