Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (7)Книжкові видання та компакт-диски (7)
Пошуковий запит: (<.>A=Іванченко К$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія: Біологічні науки   
1.

Іванченко К.В. 
Мікрофітофосилії вендських відкладів Волині та їх стратиграфічне значення: Автореф. дис... канд. геол. наук: 04.00.09 / К.В. Іванченко ; НАН України. Ін-т геол. наук. — К., 2007. — 22 с. — укp.

Вивчено вендські відклади Волині, а саме: їх стратиграфію, речовинний склад й органічні рештки. Установлено, що верхньовендські відклади містять численний та різноманітний мікрофітопланктон. Описано 38 видів мікрофітосилій, один з яких новий, і 2 види макроводоростей, знайдених у 28-ми свердловинах, які розбурили вендські породи. Складено палеонтологічний атлас. На підставі цих комплексів проведено стратифікацію та кореляцію вендських відкладів, запропоновано уточнену стратиграфічну схему вендських відкладів Волині (границю між редкінським і котлинським горизонтами перенесено в підошву колківської світи). Розроблено наукові засади для створення стратиграфічних схем, яку можна використовувати під час геологічної зйомки та побудови різномасштабних геологічних карт вендських відкладів та інших спеціальних карт.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Е142"012"(4УКР-9ВОЛ) +
Шифр НБУВ: РА349711

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Іванченко К.В. 
Розробка раціональної технології газованих напівігристих вин: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / К.В. Іванченко ; Нац. ун-т харч. технологій. — Х., 2004. — 20 с. — укp.

Розроблено раціональну технологію виробництва газованих напівігристих вин комбінованим способом. Науково обгрунтовано та експериментально доведено ефективність використання розповсюджених та перспективних сортів винограду. Визначено вплив способів корекції складу сусла та виноматеріалів на якість газованих напівігристих вин. Встановлено залежність показника ігристих властивостей від виду дріжджів та способу виробництва, а також знайдено залежність якості газованих напівігристих вин від послідовності насичення діоксидом вуглецю екзогенного (50 %) та ендогенного (50 %) походження. Виявлено закономірність формування букету у газованих напівігристих винах залежно від способу насичення діоксидом вуглецю. Технологію випробувано на Первомайському винозаводі (Сімферопольський район, АР Крим) та рекомендовано до впровадження на виноробних підприємствах України. Розроблено та затверджено "Технологічну інструкцію з виробництва газованих напівігристих вин".

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.5
Шифр НБУВ: РА331052

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського