| Роганіна В. Є. Підвищення ефективності виробництва овочів у сільськогосподарських підприємствах : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / В. Є. Роганіна ; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва. — Х., 2011. — 20 с. — укp.Узагальнено теоретичні, методичні та практичні підходи до підвищення ефективності виробництва овочів закритого та відкритого грунту в сільськогосподарських підприємствах. Запропоновано ввести у практику оцінки роботи тепличних підприємств новий економічний показник ефективності виробництва овочів закритого грунту - окупність енергетичних витрат. Встановлено досягнутий рівень розвитку овочівництва відкритого, а також ефективність виробництва овочів у закритому грунті, обгрунтовано організаційно-економічні основи виробництва товарних овочів за ринкових умов, розглянуто особливості, які притаманні овочевому ринку, виробництву овочів і їх споживанню. Досліджено рівень концентрації виробництва продукції овочівництва й обгрунтовано перспективи та напрями активізації інноваційної діяльності у галузі. Запропоновано підходи до підвищення ефективності виробництва овочів за рахунок використання сучасних прогресивних технологій і поглиблення спеціалізації, особливо внутрішньогалузевої. Розроблено оптимальні плани розвитку спеціалізації у двох типах господарств - овочевому й овоче-молочно-зерновому. Обгрунтовано прогнозні показники розвитку овочівництва регіону на перспективу до 2020 р., які включають площі, урожайності та валовий збір овочевих культур, баланс їх виробництва та споживання. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.153.2 Шифр НБУВ: РА377628 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
Географічні рубрики:
|