Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20100324001192<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Рибіна О.Б. 
Моделювання процесів комбінованої обробки молочої сироватки електромагнітним полем : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / О.Б. Рибіна ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2009. — 18 с. — укp.

Визначено, що температури відмирання мікроорганізмів під час мікрохвильової обробки молочної сироватки менші, ніж під час звичайного нагрівання. Проаналізовано, що однією з причин цього може бути вибіркове нагрівання. Досліджено різні моделі вибіркового нагрівання та виведено формули для перегріву мікроорганізмів. Наведено, що другою причиною є комбінована дія нагрівання й електромагнітного поля. Одержано формули для розподілу поля та температури в продукті, проаналізовано вплив на нього складу, форми та розмірів продукту. Розкрито умови, за яких розподіл поля та температур стає практично рівномірним. Проаналізовано, що за допомогою модифікованої дистрибутивної моделі одержано значення діелектричних сталих для молочної сироватки. Експериментально досліджено залежність кількості загиблих мікроорганізмів від температури, концентрації сухих речовин, тривалості обробки, товщини шару (діаметру трубопроводу), швидкості руху. Доведено, що найбільший вплив на відмирання мікроорганізмів має температура. Наступними за ступенем впливу йдуть концентрація сухих речовин, тривалість обробки, товщина продукту та його швидкість. Розраховано мікрохвильовий пастеризатор для обробки молочної сироватки.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2 +
Шифр НБУВ: РА367291


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського