Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20090603002991<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Гораш О.С. 
Управління продуційним процесом пивоварного ячменю : автореф. дис... д-ра с.-г. наук: 06.01.09 / О.С. Гораш ; Ін-т цукр. буряків УААН. — К., 2008. — 44 с. — укp.

За умов західної частини Лісостепу України вперше доведено особливу значущість сорту ячменю ярого у досягненні показників пивоварної якості, які відповідають рівню вимог нормативів західноєвропейських країн. Вперше встановлено, що рівномірне розміщення насіння у грунті під час сівби за глибиною загортання відповідно біологічних вимог ячменю ярого є важливим способом визначення оптимальних параметрів посівів, які сприяють високій пивоварній якості вирощеної продукції. Вперше проведено оцінювання етапів розвитку посівів ячменю з початку фази проростання рослин до настання воскової стиглости залежно від розміщення насіння в грунті під час сівби й у взаємозв'язку з елементами продуктивності, урожайністю та пивоварною якістю. Встановлено причини зниження пивоварної якості ячменю в результаті недоліків нерівномірної сівби в технології його вирощування. Визначено раціональні шляхи управління формуванням посівів, елементами структури врожайності, пивоварною якістю ячменю в результаті застосування керованих факторів технології вирощування, норм мінеральних добрив і норм висіву насіння. Вперше для вирощування пивоварного ячменю виділено зону оптимальних умов західної частини Лісостепу відповідно до біологічних основ продуктивності та якості ячменю ярого до факторів зовнішнього середовища.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.7-4 +
Шифр НБУВ: РА361997


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського