Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081211000332<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Кисців В.О. 
Ліпідний склад та процеси пероксидації ліпідів у тканинах перепелів за різного рівня ліпідів і вітаміну Е у раціоні : автореф. дис... канд. с.-г. наук: 03.00.04 / В.О. Кисців ; Ін-т біології тварин УААН. — Л., 2008. — 20 с. — укp.

Вивчено вплив оптимальних доз домішок соняшникової олії та вітаміну E до раціонів різних за складом кормових інгредієнтів (традиційного та кукурудзяно-бобового) для японських перепелів на вміст загальних ліпідів, ліпідний і жирнокислотний склад тканин, інтенсивність у них процесів перекисного окиснення ліпідів, несучість і якість яєць. Установлено, що збільшення кількості обмінної енергії у стандартному раціоні для даних птахів з 287,7 кка та кукурудзяно-бобовому з 287,1 ккал до 300,6 ккал за рахунок додавання соняшникової олії та підвищення вмісту вітаміну E до 40 г/т комбікорму сприяє підвищенню рівня фосфоліпідів, есенціальних жирних кислот у тканинах. За цього знижується у них інтенсивність процесів перекисного ліпідів, підвищується несучість та покращується харчова та біологічна цінність яєць за рахунок збільшення у жовтку рівня фосфоліпідів, лінолевої, арахідонової жирних кислот і вітаміну E. Уперше вивчено органо-тканинні особливості вмісту загальних ліпідів, їх класів, жирнокислотного складу у японських перепелів і процесів перекисного окиснення ліпідів. З метою зменшення витрат на виробництво перепелиних яєць запропоновано кукурудзяно-бобовий комбікорм складу: кукурудзи - 43,8 %; макухи соняшникової - 16 %; кормових бобів екструдованих - 20 %; дріжджів кормових - 8 %; крейди - 6 %; олії соняшникової - 4,5 %; солі кухонної - 0,4 %; трикальцій фосфату - 1,8 %; преміксу - 1 %, що містить 40 г/т комбікорму вітаміну E.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: П686.3-45 +
Шифр НБУВ: РА358359


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського