Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124056042<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Макаренко О.Г. 
Формування якості порошкоподібних С-вітамінних біологічно активних добавок із перцю солодкого : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / О.Г. Макаренко ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2006. — 19 с. — укp.

Науково обгрунтовано можливість формування споживчих властивостей нових С-вітамінних біологічно активних домішок (БАД) з перцю солодкого у вигляді порошку. Показано доцільність використання бланшування, вакуумного сушіння та дрібнодисперсного подрібнення (без застосування холоду) у технології обробки перцю солодкого, що сприяє виникненню ефекту "збагачення" кінцевого продукту. Розроблено нову порошкоподібну С-вітамінну біологічно активну домішку з перцю солодкого з високим вмістом вітамінів та інших БАР, на підставі якої з використанням фітодомішок з натуральних прянощів (базиліку, мускатного горіху, перцю червоного, лаврового листа) створено рецептуру нових смакових домішок і вітамінізованих майонезів з потенційною імуномодулюючою дією, що дозволяє збільшити термін їх зберігання у 2 рази (у порівнянні з традиційними). Обгрунтовано напрямки використання нових порошкоподібних С-вітамінних БАД з перцю солодкого у вітамінізованих продуктах харчування профілактичного призначення. Проведено товарознавчі дослідження формування якості порошкоподібних С-вітамінних БАД з перцю солодкого, визначено їх економічну ефективність і науково обгрунтовано безвідходну технологію одержання та зберігання, розроблено нормативну документацію та здійснено апробацію за виробничих умов.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Л981 +
Шифр НБУВ: РА344479


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського