| Віннікова В.О. Формування якості дієтичної добавки "Гемовітал" та борошняних виробів з її використанням : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / В.О. Віннікова ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2008. — 18 с. — укp.Досліджено вплив дієтичної домішки "Гемовітал", що містить гемове залізо, на формування якості хліба житньо-пшеничного та пряників заварних, що задовольняють потреби споживачів. Впроваджено новий товарознавчо-технологічний показник якості дієтичної домішки "Гемовітал" - співвідношення форм гемоглобіну. Доведено, що для забезпечення її світло-коричневого з червоним відтінком кольору та біологічної цінності вміст двовалентного заліза від загальної кількості гемового заліза має становити 50 %. Визначено чинники, що впливають на якість дієтичної домішки з харчової крові. Досліджено показники якості дієтичної домішки "Гемовітал" за різних умов і термінів зберігання. Встановлено раціональну масову частку введення дієтичної домішки "Гемовітал" у рецептури хліба житньо-пшеничного та пряників заварних. Вивчено показники якості борошняних виробів, що містять дієтичну домішку "Гемовітал", визначено можливості її використання з метою формування асортименту борошняних виробів протианемічної спрямованості. Здійснено апробацію запропонованих технологій за виробничих умов. Встановлено економічну ефективність впровадження нових видів борошняних виробів у виробництво. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32 + Шифр НБУВ: РА356385
Рубрики:
|