| Приймак В.В. Удосконалення технології інкубації для підвищення відтворювальних якостей і м'ясної продуктивності птиці : Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.04 / В.В. Приймак ; Херсон. держ. аграр. ун-т. — Херсон, 2006. — 20 с. — укp.Розглянуто питання підвищення продуктивних якостей м'ясної птиці за рахунок використання рівновагових угруповань і передінкубаційної обробки яєць. Встановлено, що калібровка яєць м'ясних курей прабатьківського стада кросу "Конкурент-2" сприяє підвищенню їх інкубаційних якостей. Розроблено хімічний спосіб глибинної обробки качиних яєць, який полягає в тому, що перед закладкою на інкубацію яйця качок обробляли 0,1 %-ою аскорбіновою кислотою, 0,1 %-им препаратом "Катозал" за допомогою 0,1 %-го димексиду. Показано, що запропонований спосіб у порівнянні з контролем сприяв підвищенню виводимості на 4,3 %. З'ясовано, що передінкубаційна обробка качиних яєць сприяла підвищенню живої маси каченят. Доведено, що для підвищення відтворювальних і продуктивних якостей птиці доцільно використовувати перед інкубацією дані біологічно активні речовини. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: П68-443.2 + П68-6 + Шифр НБУВ: РА344233
Рубрики:
|