Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124050598<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Одарченко Д.М. 
Товарознавча характеристика заморожуваних напівфабрикатів із овочевої сировини та зміцнення їх якості під час зберігання : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / Д.М. Одарченко ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2003. — 18 с.: рис. — укp.

Встановлено, що швидке заморожування зумовлює формування дрібнозернистої структури льоду в замороженому продукті (моркві та гарбузі), що позитивно впливає на його якість. З'ясовано, що ці умови забезпечуються під час охолодження паст у рідкому азоті. Виявлено, що зберігання заморожуваних паст в морозильній камері за температури <-18 C> призводить до помітних втрат цінних харчових і біологічно активних речовин, зокрема, каротинів уже в перші місяці зберігання. Встановлено, що повне збереження якості вихідного продукту можливе лише під час зберігання замороженого продукту за температури, нижчої температури склування, яка для паст з моркви та гарбуза знаходиться в інтервалі <-50 - -60 C>. Запропоновано новий спосіб зберігання швикозаморожуваних паст за температур, нижчих температури склування, з використанням рідкого азоту.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7 +
Шифр НБУВ: РА323680


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського