| Камсуліна Н.В. Технологія рослинної олії, збагаченої каротиноїдами моркви, та її використання при виробництві продуктів харчування : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / Н.В. Камсуліна ; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. — Х., 2002. — 19 с.: рис. — укp.На підставі аналізу літературних даних показано актуальність отримання масляних екстрактів каротиноїдів з рослинної сировини. Набуті екстракти є джерелом жиророзчинних біологічно активних речовин (каротиноїдів, вітамінів А та Е). Вивчено вплив на процес екстракції тривалості, температури, швидкості обертання робочого органу мішалки, співвідношення компонентів і кількостей екстракції. Визначено раціональні режими екстракції каротиноїдів з моркви рослинною олією. Науково обгрунтовано технології виробництва рослинної олії та морквяно-жирового напівфабрикату, збагачених каротиноїдами моркви, а також продуктів харчування з його використанням. Досліджено фізико-хімічні, органолептичні, мікробіологічні показники рослинної олії, збагаченої каротиноїдами моркви. Наведено якісну характеристику харчових продуктів з її використанням у комплексі технологічних показників, обгрунтовано терміни й умови зберігання. Використання рослинної олії, збагаченої каротиноїдами моркви, отримані методом прямої екстракції, під час вирощування продуктів харчування дозволяє одержувати продукцію, що має імуномоделювальну дію. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.12-3 Шифр НБУВ: РА319702 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|