| Косів Р.Б. Розробка технології дріжджових лізатів у полі ультразвукових хвиль для інтесифікації біотехнологічних процесів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / Р.Б. Косів ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2002. — 18 с.: рис. — укp.Досліджено лізис дріжджових клітин у полі ультразвукових хвиль залежно від частоти коливань, інтенсивності ультразвуку, концентрації та об'єму суспензії, тривалості та температурного режиму обробки. Вивчено склад лізатів пекарських, пивних та спиртових дріжджів, одержаних під дією ультразвукових хвиль, етанолу та толуолу. Зроблено порівняння ультразвукового способу одержання лізату з хімічними способами за присутності толуолу та етанолу за цитологічними особливостями клітин дріжджів, швидкістю та глибиною лізису. Показано доцільність та переваги використання ультразвукового лізату у порівнянні з толуольним та етанольним. З'ясовано стимулювальну дію ультразвукового лізату на швидкість бродіння мелясного сусла, нагромадження спирту та біомаси дріжджів. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: Л87-11 + Шифр НБУВ: РА322460
Рубрики:
|