Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124041478<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Мазуренко О.В. 
Розвиток м'ясопродуктового підкомплексу України : Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / О.В. Мазуренко ; Ін-т аграр. економіки УААН. — К., 2003. — 20 с.: табл. — укp.

Визначено суть поняття організаційно-економічних напрямків розвитку м'ясопродуктового підкомплексу, яка полягає у зростанні виробництва м'яса для задоволення обсягів споживання населенням та експортних потреб. Запропоновано для економічного аналізу показник - коефіцієнт спеціалізації сільськогосподарських підприємств, районів, областей та природно-економічних зон з виробництва м'яса як відношення обсягу виробництва продукції на одиницю площі у порівнянні з даним показником в Україні або регіоні. Удосконалено методику встановлення економічних взаємовідносин між сільськогосподарськими товаровиробниками, м'ясопереробними підприємствами та торговельними організаціями шляхом визначення економічно обгрунтованих цін на живу вагу тварин і продукцію їх переробки, з урахуванням розміру роздрібних цін, що забезпечить одержання рівновеликих прибутків на рівновеликий авансований у виробництво капітал. Визначено оптимальні розміри ферм для вирощування великої рогатої худоби та свиней шляхом поєднання методів вивчення фактичної ефективності досягнутого рівня концентрації в окремих сільськогосподарських підприємствах і варіантних розрахунків. Обгрунтовано напрями розвитку інтеграційних процесів між підприємствами м'ясопродуктового підкомплексу.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.2 + У9(4УКР)325.2 +
Шифр НБУВ: РА326349


Рубрики:

Географічні рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського