Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124041478<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
| Мазуренко О.В. Розвиток м'ясопродуктового підкомплексу України : Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / О.В. Мазуренко ; Ін-т аграр. економіки УААН. — К., 2003. — 20 с.: табл. — укp.Визначено суть поняття організаційно-економічних напрямків розвитку м'ясопродуктового підкомплексу, яка полягає у зростанні виробництва м'яса для задоволення обсягів споживання населенням та експортних потреб. Запропоновано для економічного аналізу показник - коефіцієнт спеціалізації сільськогосподарських підприємств, районів, областей та природно-економічних зон з виробництва м'яса як відношення обсягу виробництва продукції на одиницю площі у порівнянні з даним показником в Україні або регіоні. Удосконалено методику встановлення економічних взаємовідносин між сільськогосподарськими товаровиробниками, м'ясопереробними підприємствами та торговельними організаціями шляхом визначення економічно обгрунтованих цін на живу вагу тварин і продукцію їх переробки, з урахуванням розміру роздрібних цін, що забезпечить одержання рівновеликих прибутків на рівновеликий авансований у виробництво капітал. Визначено оптимальні розміри ферм для вирощування великої рогатої худоби та свиней шляхом поєднання методів вивчення фактичної ефективності досягнутого рівня концентрації в окремих сільськогосподарських підприємствах і варіантних розрахунків. Обгрунтовано напрями розвитку інтеграційних процесів між підприємствами м'ясопродуктового підкомплексу. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.2 + У9(4УКР)325.2 + Шифр НБУВ: РА326349
Рубрики:
Географічні рубрики:
|
|
|