| Овчаренко В.М. Продуктивність, склад та технологічні властивості молока корів бурих порід різних генотипів : Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.04 / В.М. Овчаренко ; Сум. держ. аграр. ун-т. — Суми, 1999. — 17 с. — укp.У роботі викладені результати досліджень продуктивності, складу і технологічних властивостей молока чистопорідних корів лебединської і швіцької порід, а також помісних тварин цих порід. Молоко корів бурих порід оцінювалося з точки зору придатності для виробництва вершкового масла та твердого сичужного сиру. Встановлено, що в племзаводі "Михайлівка" Лебединського району Сумської області повновікові корови за лактацію на 1 голову мали такий надій (натурального та в перерахунку на базисну жирність) молока (кг): лебединські - 2804 (3126). швіцькі - 4051 (4873), напівкровні - 3660 (4220) і трьома чвертями корів швіців - 3401 (3851). Показана ефективність використання корів швіцької породи і помісей лебединської та швіцької порід в умовах Сумської області України для одержання цільного молока, вершкового масла та твердого сичужного сиру вищої якості. Сири з молока корів всіх груп в досліді мали практично однаковий склад за вмістом жиру, білка, жирних кислот і амінокислот. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: П60-64,022
Рубрики:
|