| Шульга Л.В. Організаційно-економічний розвиток енергоощадження у виробництві молока : Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / Л.В. Шульга ; Дніпропетр. держ. аграр. ун-т. — Д., 2006. — 20 с. — укp.Здійснено пошук резервів енергоощадження у процесі виробництва молока (ВМ). Розкрито сутність, економічну роль і особливості енергоощадження в аграрній сфері, обгрунтовано об'єктивну необхідність у сфері матеріального виробництва. Визначено взаємозалежність енергетичних і вартісних показників енергоощадження, розглянуто особливості його організаційно-економічного розвитку. Наведено класифікацію витрат енергії у виробництві аграрної продукції, методику визначення енерговіддачі ВМ з урахуванням продукції, до якої відносяться енергетичні витрати. Проаналізовано сучасний стан конкурентоспроможності й енергоємності ВМ, досліджено чинники, що формують рівень ефективності енергетичних витрат ВМ. З'ясовано економічні та енергетичні чинники зниження собівартості молока. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250.0-451.51-554.081 + Шифр НБУВ: РА342952
Рубрики:
Географічні рубрики:
|