Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124015558<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Харчишин В.М. 
Інтенсифікація біотехнології вермікультивування і шляхи оптимізації використання черв'ячної біомаси та цеолітів у виробництві м'яса і яєць перепелів : Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 03.00.20 / В.М. Харчишин ; Білоцерків. держ. аграр. ун-т. — Біла Церква, 2005. — 21 с. — укp.

Проаналізовано процес ідентифікації біотехнології вермікультивування шляхом оптимізації мінерального складу живильного середовища для гібрида червоних каліфорнійських черв'яків за допомогою природних цеолітів вітчизняних родовищ. Досліджено проблему використання черв'ячної біомаси, вирощеної у різних за мінеральним складом живильних середовищах, і самих цеолітів у раціонах перепелів. Вивчено вміст рухомих і малорухомих форм металів у цеоліті Сокирницького родовища Закарпатської області та цеолітовмісному базальтовому туфі родовища "Полицьке-II" Рівненської області. Визначено рівень елімінації феруму, магнію, мангану, купруму та цинку з мінералів залежно від реакції середовища й експозиції. Установлено, що оптимальною концентрацією цеоліту Сокирницького родовища у складі живильного середовища для гібрида червоних каліфорнійських черв'яків є 3 %, а цеолітовмісного базальтового туфу родовища "Полицьке II" - 4,5 %. Визначено оптимальну концентрацію - 1,5 % обох мінералів у складі раціону для перепелів та вивчено біохімічні показники в організмі птиці. Виявлено, що включення 2 % черв'ячної біомаси, вирощеної на живильному середовищі з вмістом 4,5 % цеолітовмісного базальтового туфу, впливає на біохімічні показники, сприяє підвищенню м'ясної та яєчної продуктивності птиці та не є перешкодою для одержання якісної продукції.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: П696 + П686.3-45 +
Шифр НБУВ: РА338959


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського