Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124010943<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Муштай В.А. 
Економічний механізм формування продовольчого потенціалу регіону як основа стабільності соціального розвитку : Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / В.А. Муштай ; Сум. нац. аграр. ун-т. — Суми, 2003. — 20 с.: рис. — укp.

Доведено необхідність розробки стратегії продовольчого забезпечення регіону на підставі аналізу сучасного економічного стану сільськогосподарського виробництва та випуску продукції у країні. Вперше сформульовано поняття продовольчого потенціалу регіону як сукупності ресурсів і можливостей, здатних через систему виробничих відносин та економічних факторів, які задіяні у виробництві продуктів харчування, забезпечити населення регіону продовольством у кількості та якості, достатній для нормальної життєдіяльності людини. Запропоновано алгоритм оцінки продовольчої стійкості регіону як основи для визначення його соціально-економічного потенціалу. Розроблено механізм систематизації різних видів сільськогосподарської продукції як умовних (синтетичних), що дозволить порівнювати у динаміці зміни загальних обсягів виробництва, виключаючи вплив інфляційного тиску, а також здійснювати прогнозні розрахунки реалізації даної продукції на регіональному рівні. Визначено сутність потенційної продовольчої потужності регіону на наведено регресійну модель, використання якої дозволить оцінювати та прогнозувати можливості щодо забезпечення населення на регіональному рівні, а також регулювати процеси заготівель сільськогосподарської продукції та матеріально-технічного постачання сільського господарства. Вперше запропоновано методику оцінки економічного потенціалу продовольчого забезпечення регіону, що базується на коригуючій оцінці площі сільськогосподарських угідь і розрахунку обсягів виробництва. Розроблено модель оптимізації обсягів виробництва продукції для реалізації механізму формування сталого продовольчого потенціалу регіону з урахуванням потреб населення у продуктах та визначення внутрішніх економічних резервів.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)320-82 + У9(4УКР-4СУМ)320-82 +
Шифр НБУВ: РА323656


Рубрики:

Географічні рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського