Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=2008102700169920081027001699<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Нгуєн В'єн Зунг 
Розробка процесів холодильної технології плодів манго методами теплофізичного моделювання : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.13 / Нгуєн В'єн Зунг ; Одес. держ. акад. холоду. — О., 2008. — 20 с. — укp.

Проведено експериментально-теоретичне дослідження окремих властивостей плодів манго. Розроблено дві альтернативні технології їх холодильного зберігання - у свіжому вигляді, за умов формування ними модифікованого газового середовища (МГС), та заморожування окремих плодів або м'якоті, розфасованої у контейнери. Розроблено математичну модель процесів респірації та транспірації, що відбуваються під час зберігання плодів, ягід, овочів за умов МГС, яку викладено у вигляді диференційних рівнянь хімічної кінетики з використанням гіпотез про фермент-субстратний комплекс та ізобарно-ізоентальпійний перебіг процесу випаровування води (транспірації) з поверхні продукту в МГС. На підставі результатів експериментального хроматографічного дослідження МГС під час зберігання плодів манго визначено окремі параметри математичної моделі, зроблено її апробацію на прикладі плодів манго та ягід чорниці.Математичну модель процесів охолодження та заморожування плодів і м'якоті манго сформульовано у вигляді нелінійної крайової задачі теплопровідності, алгоритм розв'язку якої побудовано на базі її кінцево-різницевої апроксимації. Зроблено апробацію моделі та багатоваріантні розрахунки режимів охолодження та заморожування плодів манго та їх м'якоті. Наведено техніко-технологічні рекомендації щодо впровадження розроблених технологій у виробництво.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9 + Л91-309.1/9 + Л91-309.1/9
Шифр НБУВ: РА358844


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського