Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=0419U005125<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Горбач Олександр Ярославович 
Розробка технології варених ковбасних виробів з комплексом тваринних білків і харчових волокон: автореф. дис. ... к. т. н. : 05.18.04 - Технологія м`ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів / О. Я. Горбач ; Національний університет харчових технологій. — 2019 — укp.

Дисертаційна робота присвячена актуальній проблемі – розробці технології варених ковбасних виробів, направлена на розширення асортименту за рахунок використання м'яса птиці та вторинних продуктів переробки м'ясопереробної та молочної галузей у рецептурах. В дисертаційній роботі систематизований матеріал по сучасним напрямкам та перспективам використання білкових препаратів тваринного походження у виробництві м'ясопродуктів, розглянуті питання пов'язані з використанням хітозану як комплексоутворюючого компоненту в технології варених ковбасних виробів. Проаналізовано використання харчових добавок в ковбасному виробництві; властивості білків та полісахаридів в м'ясних системах; теорія, досвід і перспективи створення комплексних добавок для варених ковбасних виробів. Вперше науково обґрунтовано доцільність комплексного використання колагенового тваринного білка «PreGel95», концентрату сироваткового білка КСБ УФ-65 з хітозаном і хлористим кальцієм. Вперше науково обґрунтовано і експериментально підтверджено перспективність і доцільність використання білоквмісної сировини в комплексі з хітозаном і хлористим кальцієм в технологіях варених ковбасних виробів, що дозволить замінити дороговартісну м'ясну сировину, розширити асортимент і збільшити обсяги виробництва продукції.Проведенням клінічної апробації доведено ефективність використання комплексної білково-вуглеводно-мінеральної добавки при розробці продуктів спеціального призначення.

Постачальник даних: УкрІНТЕІ (Український Інститут науково-технічної експертизи та Інформації)

  Завантажити автореферат

З матеріалами дисертації можна ознайомитись в НРАТ (Національний репозитарій академічних текстів)
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського